Знам’янський район
Суспільство

У Знам’янці провели семінар-практикум на тему прав людини

У Знам’янці провели семінар-практикум на тему прав людини
У рамках проведення в місті Всеукраїнського тижня права в приміщенні Знам’янської міської ради під головуванням заступника голови міської координаційно-методичної ради з правової освіти населення начальника юридичного відділу міськвиконкому Ю. Данільченка відбувся семінар-практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста.
Учасниками семінару були опрацьовані питання порядку денного, які стосувалися історичних передумов підписання Загальної Декларації прав людини, захисту прав людини в умовах збройного конфлікту та окупації, прав військовослужбовців, змін, які відбулися у законодавстві.

Про Загальну Декларацію прав людини та історичні передумови її підписання розповіла головний спеціаліст юридичного відділу міськвиконкому Буріко О.А. У своїй доповіді вона звернула увагу присутніх на міжнародні та національні законодавчі норми права, які регламентують захист прав людини в умовах збройного конфлікту та окупації, регулюють правове положення військовослужбовців, регламентують порядок пересування в межах тимчасово окупованої території України і в межах зони проведення антитерористичної операції.

Начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. довів до відома учасників семінару-практикуму інформацію про прийняті нормативно-правові акти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України.

Були розглянуті зміни, внесені до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» щодо змін в організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні, до Земельного та Цивільного кодексів України, що стосуються правової долі земельних ділянок, власники яких померли та не залишили спадкоємців.

Розглянуті нормативно-правові акти КабМіну щодо отримання паспорта громадянина України, забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які приймали безпосередню участь в антитерористичній, а також інвалідів 1-2 груп з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов та ін.

З метою проведення правових навчань до міжнародного Дня захисту прав людини у своїх трудових колективах учасникам семінару запропоновано методичний матеріал.

"ВК" у PDF