---
Суспільство

За одинадцять місяців до місцевих скарбниць надійшло 3,7 млн грн податку на нерухоме майно

За одинадцять місяців до місцевих скарбниць надійшло 3,7 млн грн податку на нерухоме майно
За одинадцять місяців 2016 року від платників Кіровоградської ОДПІ до місцевих скарбниць надійшло 3,7 млн грн податку на нерухоме майно, що на 1,4 млн грн більше, у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Про це повідомила начальник відділу координації бюджетного процесу Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області Ірина Кофанова.

Кіровоградська ОДПІ нагадує, що сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичні та юридичні особи, які у 2015 році володіли об’єктами житлової та/або нежитлової нерухомості (відповідно до статті 266 Податкового кодексу України).

Якщо юридичні особи самостійно нараховують суму податку на нерухомість і сплачують її щокварталу, то громадянам про нарахований їм податок на нерухоме майно повідомляють територіальні органи ДФС за місцем реєстрації нерухомості.

Кіровоградська ОДПІ наголошує, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими громадянами на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) проводить перерахунок суми податку та надсилає (вручає) нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF