Новгородківський район
Суспільство

Служба зайнятості за здоровий спосіб життя

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день є одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров'я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання і його профілактику.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом започатковано Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році. Цього дня в багатьох країнах світу з метою привернення уваги до проблем поширення вірусу імунодефіциту людини (СНІД) проводяться численні заходи. В усьому світі в цей день говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.

Служба зайнятості не стоїть остронь цих проблем і долучається до проведенння заходів, що спрямовані на профілактику поширення захворювання. Зокрема, центри зайнятості області проводять для безробітних громадян інформаційний семінар «Здоровий спосіб життя – запорука професійних успіхів».

Нещодавно такий захід відбувся в Новгородківському районному центрі зайнятості. Розпочинаючи семінар, Інна Чала, провідний фахівець з питань зайнятості районного центру зайнятості, зазначила: «Величезне значення для збереження здоров'я людини має спосіб її життя. Здоровий спосіб життя з точки зору медиків - це гармонійний режим поєднання роботи та відпочинку, оптимальне харчування, фізична активність, дотримання гігієни, відсутність шкідливих звичок, доброзичливе ставлення до оточуючих і до життя взагалі. Саме тому державною службою зайнятості постійно проводяться профілактичні семінари для безробітних громадян».

«Здорова людина прагне до активного суспільного, особистого та професійного життя. Вона намагається досягти висот у фаховому середовищі, приносить користь собі та суспільству. Здоровий спосіб життя – це і можливість запобігти захворюванням, і, водночас, гарантія активного способу життя»,- зазначила провідний фахівець з питань зайнятості районного центру зайнятості Інна Чала.
Під час семінару його учасники розширили уявлення про взаємозалежність здорового способу життя та професійного успіху особистості, ознайомилися з методами підвищення психологічного захисту та активізації внутрішніх психологічних резервів, а також отримали поради щодо збереження психічного здоров’я та уникнення негативних емоцій та почуттів.

Підводячи підсумки, учасники заходу дійшли висновку, що людина, яка нехтує елементарними правилами збереження власного здоров'я, рано чи пізно змушена витрачати значні кошти на відновлення здоров'я, а його, як відомо, і за гроші не придбаєш.

"ВК" у PDF