---
Суспільство

До зведеного бюджету Кіровоградщини надійшло понад 5 мільярдів гривень податків і зборів

До зведеного бюджету Кіровоградщини надійшло понад 5 мільярдів гривень податків і зборів
За січень-листопад поточного року платники податків Кіровоградської області мобілізували до зведеного бюджету 5,3 мільярди гривень.
До загального фонду державного бюджету від платників регіону надійшло 2 мільярди 404 мільйони гривень. Рівень минулого року перевищено більш ніж на мільярд гривень або 81,8 відсотків.

Першість серед платежів державного бюджету займає податок на додану вартість – його надійшло 1,2 мільйонів гривень. Друге місце посідають податок на доходи фізичних осіб – 532,6 мільйонів гривень та податок на прибуток – 239,1 млн. гривень.

Місцеві бюджети Кіровоградської області протягом січня – листопада наповнились на 2,9 мільярди гривень податків і зборів, що на 991,4млн.грн. більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року, темп росту надходжень складає 152,8 відсотка.

Основну питому вагу надходжень місцевих бюджетів складає податок на доходи фізичних осіб - 1,5 мільярди гривень. На другому місці за вагомістю наповнення місцевих скарбниць плата за землю – 485млн.грн., а також єдиний податок, надходження по цьому платежу складають 408млн. гривень та акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання в роздрібній торгівлі підакцизних товарів сума надходжень якого – 239,1млн. гривень.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 1 млрд. 839млн. гривень.

"ВК" у PDF