Знам’янський район
Суспільство

Вихованці Знам'янської школи-інтернату дбають про пернатих друзів

Вихованці Знам'янської школи-інтернату дбають про пернатих друзів
За ініціативи учнів Знам'янської школи-інтернату у їхньому навчальному закладі розпочалась акція "Виготови шпаківню". На допомогу дітям у виготовленні будиночків для пернатих прийшли лісівники.
Чорноліський лісгосп підготував необхідні пиломатеріали та направив їх до школи, а помічник лісничого Знам’янського лісництва Юрій Поправка та майстер лісу Сергій Марченко надали практичну допомогу юним природолюбам. У шкільній майстерні дорослі розповіли дітям, які птахи мешкають у Чорному лісі, та провели майстер-клас.

Вихованці Знам'янської школи-інтернату дбають про пернатих друзів

У подальшому, під час уроків трудового навчання, школярі майструватимуть будиночки для пернатих друзів самостійно, а навесні разом з лісовою охороною вивезуть їх до лісу й розвішають на деревах.

Юних і дорослих лісівників Знам’янщини поєднують давні дружні стосунки. Працівники лісгоспу постійно дбають про учнів школи-інтернату: проводять із ними профорієнтаційну роботу, вітають дітей зі святами, першим і останнім дзвониками. У свою чергу, молодь бере активну участь у акції "Майбутнє лісу у твоїх руках", конкурсі творчих робіт і малюнків "Людина і ліс" і т. ін.

"ВК" у PDF