---
Суспільство

На Кіровоградщині посилено охорону хвойних насаджень

На Кіровоградщині посилено охорону хвойних насаджень
Відповідно до наказу, підписаного начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Наталією Ревенко, на Кіровоградщині розпочато роботу щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від самовільних рубок у передноворічний період 2016/17 років.
Для запобігання порушенням лісового та природохоронного законодавства щодо незаконного вирубування та пошкодження дерев шпилькових порід у передноворічні дні й посилення охорони лісів від самовільних рубок передбачено здійснення запланованих заходів.

При обласному управлінні створено штаб, який координуватиме дії мобільних груп по охороні плантацій новорічних ялинок від самовільних порубок і забезпечуватиме взаємодію з правоохоронними органами і Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Крім того створено робочу мобільну группу, яка включає спеціалістів облуправління, для проведення до кінця року систематичних рейдів. Спільно з представниками поліції та Держекоінспекції лісівники проводитимуть на автошляхах перевірки транспорту, який перевозитиме хвойні дерева.

"ВК" у PDF