Світловодський район
Суспільство

Світловодські юні музиканти упевнено зійшли на «Сходинки до майстерності» на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі

Світловодські юні музиканти упевнено зійшли на «Сходинки до майстерності»  на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі
За підтримки Міністерства культури і туризму України, Міністерства освіти і науки, департаментів освіти і науки, а також культури, туризму і культурної спадщини Кіровоградської облдержадміністрації та «Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» 12-13 листопада в Кропивницькому відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Сходинки до майстерності».
Як декларують організатори, його мета – збереження, розвиток і примноження кращих традицій вітчизняного мистецтва, а також підтримка виконавської майстерності окремих виконавців і творчих колективів та формування креативного мислення щодо організації навчально-виховного процесу в закладах освіти і культури.

Особливістю цьогорічного фестивалю-конкурсу стало введення до конкурсної програми нової номінації «Художньо-творчий проект», на яку учасники мали представити оригінальний виступ на запропоновані або власні музичні теми з використанням різних видів мистецтва, як-то: поезія, хореографія чи образотворче мистецтво, та продемонструвати емоційність і образність власного інструментального чи вокального виконання музичної композиції.

І юні музиканти зі Світловодська – вихованці Світловодської дитячої музичної школи – гідно впоралися з поставленими завданнями, упевнено подолавши «Сходинки до майстерності». Так, І місця у фестивалі-конкурсі посіли: Катерина Головчанська, учениця IV класу (фортепіано, викладач Наталія Бойко), Марія Штивола (на фото), учениця VІІ класу (духові інструменти, викладач Дмитро Чаплюк).
ІІ місця у «Сходинках» вибороли: Марія Романюк, учениця ІІ класу (фортепіано, викладач Наталія Гулбіані), Марія Спіріна («Художньо-творчий проект», викладач Наталія Явдик), Крістіна Винник (фортепіано, викладач Наталія Дороніна).

Світловодські юні музиканти упевнено зійшли на «Сходинки до майстерності»  на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі

А на ІІІ «Сходинки» піднялися: Ліза Омельченко («Сольний спів», викладач Олена Петраківська) та Іван Рудік («Композиторська діяльність», викладач Світлана Животовська).

Вітаємо переможців та бажаємо їм нових упевнених «Сходинок до майстерності»!

"ВК" у PDF