---
Суспільство

Прийнято звернення щодо необхідності вжиття невідкладних заходів з протидії рейдерству в агропромисловому комплексі

Прийнято звернення щодо необхідності вжиття невідкладних заходів з протидії рейдерству в агропромисловому комплексі
На засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, що відбулося 15 листопада, було розглянуто та підтримано звернення до відповідних центральних і місцевих органів виконавчої влади стосовно необхідності забезпечення конституційних прав громадян на безоплатне отримання земельних ділянок, вжиття невідкладних заходів із протидії рейдерству в агропромисловому комплексі області тощо.
Зокрема, було розглянуто звернення жителів Чарівнянської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, які мають право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, але враховуючи, що місцеве господарство ДП ДГ “Червоний землероб” належить до підприємств державної форми власності, що не підлягають розпаюванню, для проведення процедури розпаювання необхідно прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про приватизацію земель господарства.

Враховуючи, що останнім часом в агарному секторі набули поширення рейдерські захоплення сільськогосподарських підприємств, їх земельних ділянок, урожаю, фінансових і матеріальних ресурсів, членами постійної комісії підтримано внесене головою обласної ради на розгляд обласної ради звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до відповідних органів щодо припинення та попередження випадків рейдерських захоплень сільськогосподарських підприємств.

На засіданні постійної комісії також було розглянуто питання стосовно внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік і до програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2016 рік, виконання обласної програми розвитку рибного господарства на 2012-2016 роки. Обговорено питання стосовно необхідності відновлення спеціального режиму оподаткування в агропромисловому комплексі, державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села тощо. З усіх питань прийнято відповідні рішення.

"ВК" у PDF