Знам’янський район
Суспільство

Безпека понад усе!

Безпека понад усе!
Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виростала повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично.
Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростуть дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.

У нашому прогресивному сьогоденні обізнаність дітей правилам безпеки життєдіяльності вкрай важлива. Тому 8 листопада 2016 року в НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №3-гімназія» пройшла зустріч педагогічних працівників та учнів 9-11-х класів з інспектором ДПРЧ-18 Знам’янського МВР Управління ДСНС України у Кіровоградській області Шмалько Ю.О.

Метою зустрічі стала організація і забезпечення захисту учнів і працівників від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного походження. Шмалько Ю.О. під час свого виступу розповів про правила поводження з виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами та ознайомив з правилами поводження у надзвичайних ситуаціях, зокрема під час пожежі.

Під час перегляду фільму учні дізналися, як оптимально діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну, само- та взаємодопомогу, а також мали змогу ознайомитись із засобами індивідуального захисту населення.

Безпека понад усе!

Учні задавали питання, які їх цікавили і отримували професійні, доступні відповіді. З метою популяризації безпечної поведінки, інформування про правила безпеки в різних надзвичайних ситуаціях у вестибюлі школи оформлено стенд «101 радить та застерігає».

Висловлюємо подяку інспектору ДПРЧ-18 Знам’янського МВР Управління ДСНС України у Кіровоградській області Шмальку Ю.О. за надані матеріали. Протягом тижня учні школи побували на екскурсіях в пожежно-рятувальному підрозділу м.Знам’янки, провели цікаві години спілкування, практичні заняття, виставки малюнків, плакатів, творчих робіт, тощо.

На сьогодні виконання правил безпеки життєдіяльності – одна з важливих складових збереження здоров’я учнів під час навчання і ми сподіваємося, що проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності сприятиме усвідомленню учнями та батьками необхідності їх дотримання.

Заступник директора з виховної роботи Москаленко Л.І.,
педагог-організатор Кобець А.М.

"ВК" у PDF