Онуфріївський район
Суспільство

Хранительці мудрості – 70 років

Хранительці мудрості – 70 років
Історія бібліотечної справи в Онуфріївці бере свій початок з сивої давнини.
Невелика бібліотека при земській школі, приватна бібліотека графів Толстих, хата – читальня, книгозбірня та бібліотека при сільському клубі працювала до війни 1941-1945 рр. За розповідями старожилів створена із книг зібраних графом Толстим, а потім поповнювалася, але у війну була спалена . Горіла,тліла 2 неділі. По новому почала офіційно діяти з 6 листопада 1946 року згідно реєстраційного свідоцтва комітету в справах культурно-освітніх установ при Раді Міністрів УРСР (за підписом Заярко).

На сьогодні до послуг користувачів : абонемент з літературою підвищеного попиту, читальний зал з довідковим апаратом, з періодичними виданнями, публічний центр інформації з документами влади. Кваліфікаційну допомогу надають бібліотекарі 1 категорії Баранова Ліна Василівна та Постриган Інна Вікторівна. У відділі комплектування працює провідний бібліотекар Кохно Тетяна Іванівна, дитячий відділ очолює бібліотекар Шай Оксана Миколаївна. Методичну допомогу бібліотекарям району надає інформаційно - методичний відділ, який очолює Найда Юлія Миколаївна, бібліографом у відділі працює Ричко Світлана, прибиральниця службових приміщень Наталія Костянтинівна. Очолює цей невеличкий колектив директор Сорока Наталія Василівна.

На святі було багато гостей, кращі читачі, любителі книги. Вітали колектив і присутніх представники місцевої влади перший заступник голови РДА Дуднік Ігор Валерійович та заступник голови районної ради Калницька Катерина Миколаївна ,які всіляко допомагають і опікуються культурою краю. В залі звучали вітання від начальника відділу культури Балим Світлани Олександрівни,від найменших читачів дитячого відділу районної бібліотеки з керівником групи Вікторією Кравченко. Діти читали вірші, співали пісні.

Відбулися нагородження: Дипломом Онуфріївської районної бібліотеки нагороджена Шатоха Ліза учениця Камбурліївської школи, яка зайняла 3 місце за участь в обласному конкурсі «Мрії про Україну: дитячий погляд» в номінації прозові твори.

Дипломом Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації. Комунальний заклад «Обласна універсальна наукова бібліотека ім..Д.І.Чижевського» нагороджена переможець обласного конкурсу «Невмируще слово Каменяра» в номінації «Есе за темою: «Мій І.Франко» Онуфріївська районна бібліотека. Автор есе Даниленко Оксана.

Дипломом Онуфріївської районної бібліотеки нагороджена Кращий читач районної бібліотеки: Яценко Клавдія Андріївна.

Вітання приймали від президента клубу «Погостини» Компанієць Валентини Єрофіївни, членів клубу: Шморгун Валентини Іванівни, Живан Людмили Іванівни, бібліотекаря Вишнівцівської сільської бібліотеки, написаний на честь свята вірш прочитала автор Бацак Людмила Олександрівна. Ветеран бібліотечної ниви Семигран Людмила Олександрівна розповіла про свою роботу в минулому - це коли частиною життя стали люди і книги. З вітаннями виступили Голова ветеранської організації району Семенова Людмила Володимирівна та директор Онуфріївського музею історії району Ворон Світлана Михайлівна. Вони сказали, що книга розкрила перед ними чарівний світ – краси і добра, високих ідей і помислів. Вона стала близьким другом, вірним супутником у житті, надихала і надихає на благородну творчу працю, гартує духовно. При виступі директора бібліотеки продивилися презентацію слайдів про проведені масові заходи «Пульс бібліотечного життя протягом 2016 року». Бібліотекарі і гості виконали музичне попурі та частівки, співали пісні.
Хранительці мудрості – 70 років
Хранительці мудрості – 70 років
Хранительці мудрості – 70 років
Хранительці мудрості – 70 років
Хранительці мудрості – 70 років

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF