---
Суспільство

Плата за землю від платників Кіровоградщини збагатила місцевий бюджет на 442,5 мільйонів гривень

Плата за землю від платників Кіровоградщини збагатила місцевий бюджет на 442,5 мільйонів гривень
Стабільне наповнення бюджетів усіх рівнів, зокрема, місцевого бюджету, є пріоритетом роботи Головного управління ДФС у Кіровоградській області. Оскільки, плата за землю, яка надходить до місцевого бюджету та посідає чільне місце в його наповненні, відіграє важливу роль у фінансуванні бюджетної сфери, соціальних програм, тощо.
Зокрема, за січень-жовтень 2016 року платники Кіровоградщини за користування землею сплатили 442,5млн.гривень, так юридичні особи сплатили 333,9 млн. грн., фізичні особи – 108,6 млн. грн. податку. Індикативний показник загалом виконано на 117,8відсотків. До речі, у жовтні ц.р. сплачено 41,5млн.грн., що на 12,8тис.грн. більше надходжень жовтня 2015 року. Таку суму надходжень до бюджету забезпечили власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі району.

Нагадаємо, що плата за землю - це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності

Платниками земельного податку є, зокрема, власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування - земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру (п. 286.1 ст. 286 Податкового кодексу України).

"ВК" у PDF