---
Суспільство

Понад 2 мільйона гривень транспортного податку сплатили платники Кіровоградської ОДПІ

Понад 2 мільйона гривень транспортного податку сплатили платники Кіровоградської ОДПІ
З початку 2016 року платниками Кіровоградської ОДПІ перераховано до місцевого бюджету понад 2,0 млн.грн. транспортного податку. При доведеному прогнозному завданні 796,7 тис.грн., індикативні показники виконано на 255,5 відсотків, перевиконання склало 1,3 млн.грн. - про це нам повідомила начальник відділу координації бюджетного процесу Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області Ірина Кофанова.
Нагадуємо, що у зв’язку з набранням чинності з 1 січня Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» суттєвих змін зазнав порядок справляння транспортного податку.

Тепер об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (у 2015 році транспортний податок сплачували власники з автомобілів, які використовувалися до 5 років та мали об’єм циліндрів двигуна понад 3 тис. куб. см.).

Перелік автомобілів, вартість яких перевищує 750 мінімальних заробітних плат, визначається за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України та публікується на веб-сайті Мінекономрозвитку.
Платниками транспортного податку як і торік є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти.

"ВК" у PDF