Новгородківський район
Суспільство

«Чарівницям» – 35!

«Чарівницям» – 35!
Для людини 35 років – це ще молодість, а для колективу – це вже солідний вік. У 1987 році колективу Петрокорбівського сільського будинку культури «Чарівниці» було присвоєно звання «народний самодіяльний». Учасники колективу вимогливо і з любов’ю відбирають для виконання пісні, мають індивідуальну, своєрідну манеру виконання, притаманну місцевому пісенному колориту.
Народний аматорський фольклорний колектив «Чарівниці» має безліч нагород. Він був учасником республіканських радіо - та телепередач: «Золоті ключі», «Сонячні кларнети», «Українські самоцвіти», «Вечірній вісник», лауреат обласних, Всеукраїнських оглядів-конкурсів, дворазовий учасник заходів, що проходили у національному комплексі «Експоцентр України» та музеї архітектури, двічі – на Сорочинському ярмарку.

«Чарівницям» – 35!

У 2008-2009 роках колектив став переможцем проекту «Фольк-MUSIC» Першого національного каналу українського телебачення, у 2013, 2015 роках приймали участь у обласному фольклорному святі «Невичерпні джерела».

Ансамбль «Чарівниці» неодноразовий учасник Всеукраїнського фестивалю вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». У 2016 році на ювілейному XXV фестивалі колектив, як один із кращих в області презентував свою майстерність на обласній сцені та підтвердив звання «народний».

Виступи народного аматорського фольклорного ансамблю «Чарівниці» завжди емоційні і щирі, вражає незгасний азарт у роботі. Попереду ще багато досягнень та нових вершин. Саме такі колективи як «Чарівниці», розвивають і популяризують етнотворчість, виявляють і підтримують обдаровану творчу молодь. Колектив без перебільшення можна назвати первинним носієм фольклорної традиції.

Зовсім недавно свій 35-й рік від дня заснування відзначив і аматорський хоровий колектив «Ветеран» районного будинку культури, який теж цьогоріч підтвердив звання «народний».

Зі святом, ювіляри! Завзяття вам, наснаги та творчих здобутків!

"ВК" у PDF