Новгородківський район
Суспільство

Людмила Філяренко з Новгородки отримала нове серце

Людмила Філяренко з Новгородки отримала нове серце
16 жовтня лікарі Інституту серця під керівництвом Бориса Тодурова пересадили механічне серце 30-річній Людмилі Філяренко, уродженці Новгородки.
Про це пише лікар-кардіохірург Тодуров на Facebook. Український кардіохірург з колегами з Німеччини прооперували 30-ти річну Людмилу, якій два роки тому поставили страшний діагноз – дилатаційна кардіоміопатія.

За останні півроку її серце збільшилося вчетверо, а тому жінка терміново потребувала пересадки донорського органа. Щоб Людмила Філяренко дочекалася живого серця, Інститут вирішив провести імплантацію механічного – для підтримки кровообігу.

120 тисяч євро на механічне серце Людмилі Філяренко збирала вся країна, але оскільки зібраної суми виявилося недостатньо, німецькі виробники надали його в борг. Для оплати необхідної суми благодійний фонд установи «Серце на долоні» почав проект «Штучне серце».

Людмила Філяренко отримала друге механічне серце. Вперше у моїй тридцятилітній практиці у рятуванні життя одного пацієнта взяли участь тисяч людей, – пише Борис Тодуров.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF