Знам’янський район
Суспільство / Спорт

Гідний виступ збірної області на Всеукраїнському Зборі «Соколята України»

Гідний виступ збірної області на Всеукраїнському Зборі «Соколята України»
З 5 по 10 жовтня на базі Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова пройшов Всеукраїнський Збір вихованців патріотичних, оборонно-спортивних клубів та об’єднань «Соколята України» пам’яті воїна-афганця, який віддав своє життя за Україну в АТО, О. Міхнюка.
Збір започаткований та щороку проводиться Всеукраїнським дитячим патріотичним об’єднанням «Майбутнє України» та Всеукраїнською спілкою ветеранів Афганістану.

Для участі у змаганнях прибули команди з усіх куточків нашої країни. Кіровоградщину представляли дві збірні команди учасників, п’ятеро з яких - знам’янчани (Григор Владислав, Скакунов Денис, Помелов Данило, Піддубний Максим, Лісяний Ілля), а також вихованці Олександрійського ВПК «Захист» та ВПК « Саланг» (смт Онуфріївка).

Гідний виступ збірної області на Всеукраїнському Зборі «Соколята України»

Кіровоградці вже 8 років поспіль володіють перехідним кубком цих змагань, тому наші спортсмени були рішуче налаштовані на серйозну боротьбу, щоб і цього року довести, що вони найкращі! А суперники намагалися будь – що не допустити цього. Тому учасники кожної команди викладалися на повну силу, намагаючись досягти найвищих результатів.

Традиційно змагання проходили на п’яти рубежах:

- підтягування на перекладині та виконання підйому переворотом;
- крос на 3 км;
- подолання смуги перешкод;
- стрільба з пістолета Макарова;
- рукопашний бій.

Обидві команди під керівництвом Б. Колебіденка та О. Кравченка достойно виступили, виборюючи призові місця у кожному виді змагань.

Гідний виступ збірної області на Всеукраїнському Зборі «Соколята України»

Збірна команда Кіровоградської області в черговий раз, вже вдев’яте, стала володарем перехідного кубка та відстояла право називатися найкращими у Всеукраїнських зборах – змаганнях з оборонно-прикладного п’ятиборства! Друге місце виборола команда Вінницької області, на ІІІ місці – команда Житомирщини.

Гідний виступ збірної області на Всеукраїнському Зборі «Соколята України»

Організатори подбали й про дозвілля спортсменів. Юнаки ознайомилися із історичними пам’ятками Житомира, відвідали музей космонавтики та покладанням квітів до обелісків вшанували пам’ять воїнів, що загинули в Афганістані та під час проведення АТО.

Голова Кіровоградської обласної організації ВДПО «Майбутнє України», директор Знам’янського МСТК ТСО України, учасник бойових дій на території Афганістану В. Колебіденко, що опікувався організацією поїздки команди області на ці змагання, щиро дякував за співпрацю та підтримку голові Кіровоградського ОО Всеукраїнської федерації військово – спортивних багатоборств, Заслуженому тренеру України А. Ярошевському, голові Онуфріївського ВПК «Саланг» В. Гозі, Знам’янському міському голові С. Філіпенку, головному спеціалісту відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Знам’янської міської ради А. Сугарею, ТОВ «Вагонкомплектсервіс» в особі Ю. Гребенюка.

"ВК" у PDF