Олександрівський район
Суспільство

Біль Бабиного Яру

Біль Бабиного Яру
“Прости нас, пам’яте, прости!”: у Олексанрівському районі для учнів навчальних закладів проведені заходи до 75-тої річниці трагедії Бабиного Яру. Гасло «Знати і пам’ятати, щоб не повторити», пройшло через серця учнів і вчителів.
Педагогічні та учнівські колективи вшанували 75-ту річницю початку подій у Бабиному Ярі, яка є символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі, жертвами котрих стали мільйони людей. Бабин Яр став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених та інших громадян. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, було знищено більше 30 тисячі євреїв. Усього за роки нацистської окупації Києва (1941-1943 рр.), за різними джерелами, було знищено близько 100 тис. осіб.

Вбивство безневинних людей тільки за те, що вони належать до тієї чи іншої нації, стало одним зі найстрашніших і кривавих злочинів нацизму знищених у Бабиному Ярі

29-30 вересня у навчальних закладах проведено «Уроки пам’яті трагедії Бабиного Яру та «бабиних ярів» України».

На них згадувалися події Другої світової війни та злочини тоталітарних режимів, які є організаторами геноцидів. Класні керівники звертали увагу учнів не тільки на трагедію знищення, але й на опір нацистським катам та порятунок переслідуваних.

Окрім цього, старшокласники переглянули та обговорили фільм «Діти урвища», а в шкільних бібліотеках оформлені експозиції «Священна пам’ять про минуле».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF