Знам’янський район
Суспільство

«Як потрібно обирати професію?»

У житті кожного є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Кожна людина має усвідомити, що вибір своєї професійної діяльності являється серйозним етапом, результат якого вплине на подальше благополуччя самого себе та оточуючих
З огляду на це Знам’янським міськрайонним центром зайнятості проводяться різноманітні профорієнтаційні заходи як для учнівської молоді, так і для їхніх батьків та педагогічних працівників.

Наприклад, нещодавно фахівці Знам’янського міськрайонного центру зайнятості відвідали Богданівську загальноосвітню школу №2 з виїзною профорієнтаційною акцією. Під час заходу вони ознайомили школярів з професіями, які користуються попитом на ринку праці регіону, з послугами служби зайнятості. Учні дізналися про те, що при виборі професії необхідно враховувати попит даної професії на ринку праці, специфіку роботи в даній сфері, нахили та здібності до того чи іншого виду діяльності тощо.

Не залишились осторонь цього дня і педагогічні працівники. Для них відбувся профінформаційний семінар, під час якого присутні були поінформовані про послуги державної служби зайнятості, що надаються учням ЗНЗ, обговорювали загальні питання профорієнтації учнівської молоді, значення профорієнтації в шкільному віці. Йщлося й про взаємодію школи та державної служби зайнятості з питань профорієнтації учнів, роль психологів та соціальних педагогів у професійному визначенні школяра.

"ВК" у PDF