Знам’янський район
Суспільство

Щастя для дітей – виховуватися в сім’ї

Щастя для дітей – виховуватися в сім’ї
Щастя для дітей – виховуватись в сім’ї, де про тебе турбуються та дбають, де поважають та задовольняють твої потреби, цікавляться інтересами, розвивають здібності, де на тебе завжди чекають та люблять. Але не всім дітям так пощастило в житті.
На превеликий жаль, є сім’ї, в яких батьки з тих чи інших причин не виконують свої обов’язки належним чином та не створюють відповідних умов проживання. Частіше всього чинниками, що приводять до виникнення таких ситуацій, є безробіття батьків, недостатнє матеріальне забезпечення, зловживання спиртними напоями, невміння подолати складні життєві ситуації, в яких опинилась сім’я, проблеми зі здоров’ям в одного чи декількох членів сім’ї, низький виховний потенціал сім’ї, неналежним чином сформовані навички самообслуговування та ведення домашнього господарства та інше.

Допомогти сім’ям подолати такі обставини – мета роботи спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей» районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, черговий виїзд якого відбувся 15 вересня 2016 року на територію Цибулівської сільської ради.

До роботи із сім’ями були залучені: працівники у справах дітей міського відділу поліції та служби у справах дітей райдержадміністрації.
Всього роботою охоплено 6 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в яких виховується 14 дітей. Санітарно-гігієнічні умови проживання однієї сім’ї визнано незадовільними, матір дітей попереджено про невиконання батьківських обов’язків належним чином та надано термін для виправлення ситуації.

Охоплено роботою 1 сім’ю, в якій діти перебувають під опікою. В ній виховується 2 дітей, що залишились без батьківського піклування.
Всім членам сімей надано необхідні соціальні послуги відповідно до потреб.

Щастя для дітей – виховуватися в сім’ї

Під час соціального супроводження прийомної сім’ї, в якій виховується 1 дитина, прийомним батькам надано комплекс соціальних послуг, направлений на вирішення питань виховання та навчання дітей підліткового віку, проведено бесіду з прийомною дитиною щодо профілактики правопорушень, а з прийомними батьками — щодо профілактики суїцидальних намірів у дітей.

"ВК" у PDF