Олександрівський район
Суспільство

Зустріч з Миколою Галицьким

Зустріч з Миколою Галицьким
Наприкінці серпня до Олександрівського районного краєзнавчого музею завітав завідувач Меморіальним музеєм М. Л. Кропивницького – відділом Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, лауреат обласної премії «Духовний скарб Кіровоградщини», автор книги «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру)» Микола Олександрович Галицький.
Він зустрівся зі своїми земляками, які прийшли на засідання клубу «Краєзнавець».

Приводів для приїзду в Олександрівку у Миколи Галицького було декілька. Вісімдесят років тому він народився у нашому селі Тарасівка, довго очолював районний відділ культури та районний Будинок культури, був завучем дитячої музичної школи. Вже працюючи на посаді заступника начальника обласного управління культури не поривав зв’язків з рідним краєм.

Тож Микола Галицький поділився спогадами про олександрівський період свого життя, презентував свою книгу «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру)», видання «Наукова і культурно-просвітницька робота колективу меморіального музею М.Л.Кропивницького 2000-2016 рр.», розповів про роботу свого музею (там він трудиться вже 20 років після виходу на пенсію), поділився думками стосовно перейменування обласного центру в Кропивницький. А ще подарував землякам книги, а олександрівському музею ще й унікальні фотографії про приїзд в район у 1976 році Героя Радянського Союзу Віктора Корнера.

Зустріч з Миколою Галицьким

Миколу Галицького з ювілеєм тепло привітали директор районного краєзнавчого музею Василь Білошапка, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, краєзнавець Олександр Кротов, директор районної бібліотеки для дорослих Марія Гриб та її колега по бібліотеці Лідія Мірошниченко, керівник народного аматорського театру районного Будинку культури Віктор Шевченко, члени районного літературно-мистецького об’єднання «Крила» Віра Шнапер та Леонід Завада.

Учасники засідання, що проходило за сприяння народного депутата України Олеся Довгого, переглянули відеофільм про Миколу Галицького, створений Леонідом Завадою (студія «Орфей»).

"ВК" у PDF