---
Суспільство

З надр Кіровоградщини до бюджету надійшло понад 106 мільйонів гривень

З надр Кіровоградщини до бюджету надійшло понад 106 мільйонів гривень
За результатами роботи першого півріччя до бюджетів усіх рівнів надійшло 106,3 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами, що складає 119,6відс. до доведеного завдання та 133,6 % до минулорічного показника.
Із загальної суми коштів до державного бюджету спрямовано 79,5 млн. грн. або 119,4відс. до завдання та до місцевих бюджетів – 26,8 млн. грн. або 120,2відс. до індикативу.

Платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти, що отримали спеціальні дозволи на користування надрами, а також суб’єкти господарювання, що мають дозволи на спеціальне водокористування та видобувають підземну воду.

Рентні платежі, частина яких залишається в розпорядженні територіальних громад, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери, соціальних програм, а також спрямовуються на відновлення природних ресурсів.

Досягнення позитивної динаміки надходжень по природним багатствам до державної та місцевої скарбниці є результатом дієвої та плідної співпраці органів ДФС Кіровоградщини з бізнес-громадою краю.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF