---
Суспільство

Понад 232 млн. гривень сплатили земельного податку платники Кіровоградщини

Понад 232 млн. гривень сплатили земельного податку платники Кіровоградщини
Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
З початку року платники плати за землю Кіровоградщини сплатили 232,2 млн. грн. до бюджету. В тому числі від юридичних землевласників та землекористувачів надійшло 194,9 млн. грн., від фізичних осіб - підприємців та громадян – 37,3 млн. грн. земельного податку.

Темп росту цьогорічних надходжень земельного податку до минулого року складає 147,4відс. та перевищує минулорічний показник на 74,7 млн. гривень.

ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДФС. Громадяни мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення через установи банків та поштові відділення.

Варто зазначити, що за несвоєчасну сплату податку фізичній особі нараховується штраф та пеня в залежності від кількості днів затримки сплати.

"ВК" у PDF