Знам’янський район
Суспільство

«Служба соціальної підтримки сімей» в дії

«Служба соціальної підтримки сімей» в дії
З метою здійснення соціального супроводу та відвідування сімей, що опинились в складних життєвих обставинах, соціального супроводження прийомних сімей, 21 липня 2016 року Знам’янським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було забезпечено роботу спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей» на території Суботцівської сільської ради.
До роботи із сім’ями були залучені головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації, начальник сектору кримінальної поліції у справах дітей Знам’янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Всього роботою охоплено 8 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Членам сімей надані необхідні соціальні послуги та індивідуальні консультування. Працівниками центру та залученими спеціалістами проведено бесіди: «Відповідальне батьківство», «Попередження насильства в сім’ї», «Профілактика вживання алкоголю».

Здійснено соціальне супроводження однієї прийомної сім’ї, в якій виховується 4 прийомних дітей. Прийомним батькам надано необхідні консультації з питань виховання дітей та їх розвитку, оздоровлення, якісного проведення дозвілля. З дітьми проведено бесіду на тему: «Профілактика правопорушень».

"ВК" у PDF