Знам’янський район
Суспільство

У Мошориному заклали наріжний Камінь під нову церкву

У Мошориному заклали наріжний Камінь під нову церкву
11 липня відбулася визначна подія для мирян с. Мошорине — було закладено наріжний Камінь та освячення Хреста під будівництво храму Воздвиженського. Цю подію давно чекали мошоринці, адже храм буде будуватися за кошти спонсорів та громадян села. Святкова меса відбулася прямо на місці майбутнього фундаменту будівлі.
Настоятель храму отець Констянтин давно мріяв про цю подію, адже сучасна церква знаходиться в дуже старому приміщенні. — Закладання Каменю в с. Мошорине — це не тільки благословення місця на Храм, але й благословення на все село, на всю громаду, благословення на сотні років.

Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп Української Православної церкви Олександрійської єпархії Гончаренко Валерій Валерійович освятив перший Камінь та капсулу, яку разом із отцем Костянтином заклали у фундамент майбутнього храму, він закликав присутніх відкинути усі непорозуміння і консолідувати всі свої сили на побудову нового храму. — «Будемо просити Господа, щоб він благословив, допоміг кожному із нас в цій нелегкій праці, дав порозуміння, миру в нашій державі. Допоміг в тому, щоб ми не тільки поставили перший Хрест, а і той, що буде височіти над найвищим куполом цього храму».

У святковому заході взяли участь керівник апарату Слюсаренко О.О., депутати сільської ради та громадськість с. Мошорине.

Олена Олександрівна привітала присутніх зі святом та побажала, щоб ця подія надихала на нові події, наповнювала серця любов’ю до ближніх і дарувала всім затишок та благополуччя

На закінчення заходу миряни висловили слова вдячності та побажання добра і любові усім присутнім, а також вручили отцю Констянтину коровай, як символ добра, достатку та благополуччя у розпочатій справі.
У Мошориному заклали наріжний Камінь під нову церкву
У Мошориному заклали наріжний Камінь під нову церкву

"ВК" у PDF