---
Суспільство

Податок на нерухомість поповнив бюджет на 5 мільйонів гривень

Податок на нерухомість поповнив бюджет на 5 мільйонів гривень
У січні – червні 2016 року платники Кіровоградщини сплатили до бюджету 5,2 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 2,6 млн. гривень.
Нагадуємо, що Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон № 909), внесено зміни до Податкового кодексу України (ПКУ), зокрема, в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, які набрали чинності з 1 січня 2016 року.

Розмір ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2016 рік визначається згідно рішення органу місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів, прийнятого на 2016 рік, у відповідності до вимог ПКУ та Закону № 909, але не більше трьох відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Платники - фізичні особи у 2016 році сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року.

"ВК" у PDF