Олександрівський район
Суспільство

В Олександрівській райдержадміністрації обговорили земельні питання

В Олександрівській райдержадміністрації обговорили земельні питання
29 червня під головуванням голови райдержадміністрації Ольги Бороти, за участі її першого заступника Анатолія Каражбея та головного спеціаліста Відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі з геодезичного нагляду Андрія Карпенка відбулася нарада з представниками сільських та селищних рад щодо моніторингу земель сільськогосподарського призначення та надання земельних ділянок учасникам АТО.
За словами Андрія Карпенка, відділом Держгеокадастру в Олександрівському районі проведений моніторинг земель сільськогосподарського призначення, зокрема здійснено аналіз наданих земельних ділянок у власність (користування), в тому числі аналіз діючих договорів оренди. Визначено землі, які не надані у власність (користування) з відображенням на планово-картографічних матеріалах.

За результатами проведеного моніторингу вся інформація передана селищним та сільським радам для подальшого аналізу, узгодження та надання пропозицій.

В Олександрівській райдержадміністрації обговорили земельні питання

Зазначено, що відповідно до ст.118 Земельного кодексу України, громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування та додають графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки. Допомогу в одержані графічних матеріалів можуть надавати селищні та сільські ради. Також, Відділом доведено до відома про наявність адміністративної послуги «Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі викопіювань з кадастрової карти (плану) та іншої картографічної документації», що надається державним кадастровим реєстратором Відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі, вартість якої складає 41,34 грн. (для органів державної влади та місцевого самоврядування – безкоштовно).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF