Новгородківський район
Суспільство

Відпочили змістовно і цікаво

Відпочили змістовно і цікаво
Ось і закінчився навчальний рік. Як всі довго чекали літа, відпочинку, сонечка. З метою організації дозвілля та відпочинку учнів 2-8 класів на базі Спасівського НВК було створено пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням «Веселка», в якому охоплено літнім відпочинком 29 учнів школи.
Табір функціонував з 30 травня по 16 червня. У таборі було створено два загони «Сонечко» та «Козаки» за віком.

Наш табір не на березі річки, чи у зеленому лісі, але для того, щоб учням було цікаво в таборі, вихователі приклали максимум зусиль. Заходи були заплановані по тематичним дням, взявши до уваги побажання школярів.

Кожного дня у таборі вирувало життя: свята, ігри, забави, конкурси малюнків, екскурсії, майстер-класи, створення колажів тощо. Вся робота в таборі здійснювалися відповідно до режиму дня, путівки дня.

Розпочалася табірна зміна з конкурсу малюнків «Літо, літечко», які всі бажаючи могли побачити протягом табірної зміни на стінах школи. Ці малюнки надихали нас на активний відпочинок. Також в цей день було проведено урочисте відкриття табірної зміни «Здрастуй, табір!» під час якого було проведено багато конкурсів між загонами.

В перший день літа – День захисту дітей, діти створили колаж «Знай свої права, дитино», малювали на асфальті «Квітуй, моя Україно!», а також провели виховний захід «Великі права маленьких дітей».

Незабутніми стали дні екскурсій до дендропарку м. Кіровоград та зоопарку с. Озера. Діти каталися на каруселях, машинках, «блукали» в дитячому іграшковому лабіринті. У зоопарку діти, деякі вперше, побачили зміїв, левів, верблюдів, поні, скунса тощо. Всі школярі годували мавп і отримали максимум задоволення. Висловлюємо вдячність всім тим, хто допоміг в організації цих поїздок.

До Дня казки у таборі було проведено гру «З якої казки», інсценізували на новий лад українську казку «Ріпка», конкурс «Загадаю загадочку», а також відвідали сільську бібліотеку, у якій ми дізналися багато цікавого.

У таборі активно розвивалися творчість дітей, проводили наступні заходи: шоу «Танцюють всі», «Фабрика зірок», майстер-клас «Павучок-лісовичок», «Малюємо козака», «Малюнок однією лінією», естафета «Здоровим бути здорово», створення колажів «Здоровим бути модно», «Знай свої права дитино», «Мій табір», конкурси малюнків, малюнки на асфальті тощо.

В останній день табору керівник табору вручила всім дітям дипломи за активну участь у житті пришкільного табору тому, що жодна дитина не залишилася осторонь чи без уваги (всі співали, танцювали, малювали, складали, створювали).

Програма табору включала в себе не тільки виховні заходи, бесіди з БЖ, заходи з відпочинку дітей. А також протягом всієї табірної зміни для зміцнення здоров’я дітей інструктором з фізкультури спільно з вихователями проводилися спортивні заходи, естафети, змагання. Інструктор з фізкультури Гаврилець В.Д. кожного дня проводив з дітьми ранкову зарядку. Діти багато часу перебували на свіжому повітрі, діти мали можливість відпочити і зміцнити своє здоров’я.

Цього року більшість пришкільних таборів були мовними. Наш табір також. На протягом табірної зміни діти згадували та закріплювали в ігровій формі знання з німецької мови, які отримали за рік навчання.

Для здоров'я важливі і повноцінне харчування, і рух, і відпочинок, і психоемоційний комфорт. Для учасників пришкільного табору відпочинку «Веселка» було організовано повноцінне дворазове харчування в їдальні школи вартістю 20 гривень. У меню включали фрукти, овочі, а також натуральні соки, кондитерські вироби, м'ясні та молочні продукти, рибу.

Діти виявили ініціативу і провели конкурс малюнків для шкільної їдальні, а найкращими прикрасили стіни їдальні.
Дні проведені в пришкільному таборі відпочинку «Веселка» – це чудові, сонячні та теплі дні, овіяні легеньким вітерцем, зволожені краплинами теплого дощику, але найбільш насичені дитячими усмішками та сміхом. Вихованці не хотіли розлучатися з табором і побажали зустрітися на наступний рік та провести час ще більш цікаво і змістовно.

(На фото: діти в зоопарку с. Озера Онуфріївський район Кіровоградська обл.)

"ВК" у PDF