Знам’янський район
Суспільство / Інтерв’ю

Анатолій Шестаков – гордість Богданівської школи

Випускник Богданівської ЗШ №1 імені І.Г. Ткаченка – справжня гордість школи. Ще б пак, неодноразовий переможець обласних та Всеукраїнських предметних олімпіад, володар золотої медалі став кращим і під час написання ЗНО з української мови та літератури, отримавши найвищу кількість балів – 200!
За плечима у Анатолія – безліч перемог і, як результат – призначення стипендії Кабінету Міністрів України.
"Починаючи з 8-го класу, – розповів нашому виданню Анатолій Шестаков, – я вийшов на всеукраїнський рівень – IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Тоді, як і в 9 та 10 класах, посів ІІІ місце. Паралельно брав участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика (9 клас – ІІІ місце) та Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка (9 клас – ІІ місце, 11 клас – ІІІ місце). У квітні цього року їздив на Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції української мови та літератури з роботою на тему "Інтернет-сленг школярів", звідти привіз ІІІ місце".

- Що вважаєш вирішальним фактором твого успіху?

- Я думаю, це вдалий збіг цілей у мене і моєї вчительки Олени Володимирівни Ковальової. Ми за характером обоє любимо перемагати. Ще з середніх класів вона взяла мене так би мовити «під своє крило». Так і розпочалася наша плідна співпраця. Якби не висока планка, поставлена Оленою Володимирівною, і не її впевненість у мені, нічого б не вийшло. А так був стимул до роботи і перемог!

- Чи важкими були завдання під час ЗНО і наскільки складно було отримати найбільшу кількість балів?

- Для мене завдання не були складними, адже до набагато важчих я готувався перед олімпіадами. Важливіше було "не перемудрувати" і впоратися з переживанням. Адже 200 балів від мене чекали ще з класу 9-го.

- Куди тепер збираєшся поступати навчатися?

- Хоч подача заявок на вступ розпочнеться уже 11 липня, досі твердо не впевнений у майбутній спеціальності. Обираю між журналістикою, східними мовами та міжнародною інформацією. Думаю, до часу початку вступного конкурсу визначуся точно.

Сподіваємося, Анатолій зробить вибір і обов’язково досягне своєї мети.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF