---
Суспільство

На Кіровоградщині готуються до нового мисливського сезону

На Кіровоградщині готуються до нового мисливського сезону
83 жителі Кіровоградщини вперше отримали посвідчення мисливця і 2 163 особи обміняли контрольні картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання – такими є дані по підготовці любителів полювання, які мешкають у Кіровоградській області, до мисливського сезону 2016/17 рр.
Щоб стати мисливцем, потрібно скласти екзамен в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Екзамен на отримання посвідчення мисливця приймається за екзаменаційними білетами. У них містяться питання, які охоплюють знання положень законодавства про мисливське господарство та полювання, правил надання першої допомоги при нещасних випадках на полюванні, правил поводження зі зброєю, відповідальності за порушення правил полювання тощо.

Бажаючим треба звернутися за адресою: м. Кіровоград, вул. Карпи (колишня Тимірязєва), 76, 5-й поверх, сектор мисливського господарства. Іспити приймають по середах, починаючи з десятої години.

Якщо людина, яка вже є мисливцем, вирішує брати участь у новому сезоні полювання, котрий традиційно розпочинається у серпні, то їй необхідно обміняти контрольну картку. Зробити це можна в облуправлінні з понеділка по п`ятницю з 8-ї до 16-ї години. Контрольна картка видається з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року і діє з дня видачі до 30 квітня включно.

При зміні місця реєстрації можна отримати нову контрольну картку та посвідчення мисливця за умови пред`явлення паспорта громадянина України з відміткою про реєстрацію в цій адміністративно-територіальній одиниці.

За статистикою щороку участь у полюванні беруть близько шести з 22 тисяч жителів області, яких зареєстровано мисливцями.

"ВК" у PDF