Світловодський район
Суспільство / Медіа

Світловодськ — місто туристичне

Світловодськ — місто туристичне
Яскравим підтвердженням цьому стало проведення в рамках відзначення 62-ої річниці від дня заснування міста Світловодськ туристичного фестивалю "Світловодськ - фест 62".
Його основна мета — привернути увагу до туристичного потенціалу нашого краю, що славиться чарівною природою, давньою історією, видатними діячами, пам’ятними місцями, пам’ятками історії і архітектури. Ну і звичайно, талановитими людьми.

Організатором фестивалю виступило управління культури і туризму Світловодського міськвиконкому. Вітаючи усіх присутніх з відкриттям фестивалю заступник начальника культури і туризму Наталія Крамаренко побажала його учасникам натхнення та розвитку власних талантів і творчості, а всім світловодцям гарного святкування.

На алеях парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка розгорнулось по-справжньому масштабне і цікаве дійство. Сцена живої скульптури від театру "Амбіція" вражала світловодців та гостей міста казковими персонажами. Купідони, королеви, королі та придворні дами перевтілились у золотаві скульптури.

Учні та викладачі дитячої музичної школи та дитячої школи мистецтв в цей час представили свій музичний калейдоскоп, пропонуючи присутнім яскраві класичні та сучасні музичні твори.

Ніхто не міг пройти і повз презентаційного ряду від Центральної міської бібліотеки та бібліотек-філій. Тут, в рамках акції "Бібліотека під відкритим небом" відбулась демонстрація відеофільму "Світловодськ туристичний", презентація нового відеофільму "Місто наших мрій", тематичні експозиції та вікторини краєзнавчого змісту, творча галерея місцевих літераторів та майстер-класи з петриківського розпису. Великий інтерес викликав фотоальбом з історії нашого міста представлений краєзнавчим музеєм, а також цікаві заходи для дітей проведені міською дитячою бібліотекою.

На творчій виставці декоративно-ужиткового мистецтва "Дивосвіт рідного краю" були представлені роботи більше 20 світловодських та 26 майстрів із Дніпропетровська, Полтави, Кременчука, Комсомольська, Івано-Франківська та інших міст і сіл України.

Відвідувачі фестивалю могли не лише придбати вироби народних умільців, а це кераміка, писанкарство, вироби з дерева, лози але й взяти участь у майстер-класах із традиційних ремесел України. Кожен міг спробувати свій талант у малюванні, ліпленні виробів з глини, вишивки, бісероплетіння.

Від цікавих виробів просто розбігалися очі. Свої вміння демонстрували і продавали чимало майстрів народної творчості. Особливу увагу привертали "дивні" — оригінальне та смачне печиво на очереті. Його унікальність в розмірах, довжина печива досягає одного метра. Своєю яскравою палітрою вразили талановиті художники міста, представивши найкращі свої полотна, які демонструють самобутність нашого мистецтва, професійну досконалість та відчуття національної своєрідності. Не залишилися поза увагою малюнки учнів дитячої художньої школи та школи мистецтв.

Працювали і творчі майстерні — виставки образотворчого мистецтва, малюнки на асфальті та дитячий аквагрим. Особливо хочеться відзначити виставку предметів православно-церковного побуту та старовинних книг від Православного Просвітницького центру рівноап. Кирила і Мефодія. Ця виставка, яку презентував директор Центру, протоієрей Віталій Коваленко була справді унікальною. Цікаву розважальну програму для світловодців влаштували колективи міського Палацу культури, Власівського будинку культури, представивши пісенно-творче містечко "Невичерпні джерела Світловодська".

Свою спортивну майстерність продемонстрували вихованці спортивної школи управління молоді та спорту. Були представлені показові виступи з баскетболу та волейболу, художньої гімнастики, боксу, дзюдо та футболу. Були проведені змагання з жонглювання м'ячем на нозі і голові, змагання з воркауту та спортивні естафети з велоспорту.

Дійсно, і світловодці, і гості міста змогли пересвідчитися на власні очі, наскільки багатогранним і барвистим є наш Світловодськ. Запальні танці та зворушливі пісні, спортивні змагання на алеях парку, конкурси для дітей та дорослих, туристичний квест "Солодке дерево", розваги та каруселі — безумовно, світловодці запам’ятають це свято надовго!
Світловодськ — місто туристичне
Світловодськ — місто туристичне
Світловодськ — місто туристичне
Світловодськ — місто туристичне
Світловодськ — місто туристичне
Світловодськ — місто туристичне
Світловодськ — місто туристичне

"ВК" у PDF