Онуфріївський район
Суспільство

Чари української пісні

Чари української пісні
Українська пісня… Хто не був нею зачарований, хто не згадував її, як своє життя, щасливе дитинство, красиву і ніжну юність? У неї є якась дивна добра сила. Сила, яка допомагає вистояти слабким і здобути впевненість розгубленим. На пісню можна опертися, як на плече друга. Пісні – то наші вірні друзі…
10 червня у святково прибраному затишному залі Онуфріївського територіального центру зібралися в українських вишиванках слухачі Університету з нагоди чудового свята: щоб віддати шану українській пісні, бо саме вона через віки несе свою нев’яночу молодість, бентежить душу, вона вічна, як і душа народу.

Чари української пісні

Перед початком заняття, за традицією, колеги по Університету привітали своїх друзів – Зінченко Н.Г та Прокопенко Г.В – із Днем народження та побажали здоров’я і довгих років життя. А далі слово надали ведучим (Бацак Л.О. та Зінченко Н.Г), які запросили всіх прийняти участь у конкурсно-розважальній програмі, присвяченій українській пісні. Слухачі Університету відповідали на запитання вікторин, проявили свої акторські здібності та хист, передаючи зміст пісень пантомімою (Мороз М.І., Живан Л.І., Прокопенко Г.В., Хміль А.О.), пригадали прислів’я та приказки про пісню, які створив народ.

Українська пісня – це божий дар для України. Скок Л.Я. та Цілуйко Ю.С. розповіли присутнім народні легенди та притчі про те, як народилася українська пісня.

Цікаво пройшли конкурси «Словограй», «Угадай мелодію», «Музичний діалог». Слухачі Університету на пелюстках ромашки знаходили слова, за якими пригадували пісні; відгадували пісню за мелодією; пробували на рядки з однієї пісні відповісти відповідними за змістом словами з іншої. Між конкурсами звучали пісні у виконанні співочого колективу «Журавушка» під керівництвом музичного керівника Гриценко О.С. Родзинкою заходу стала інсценізація жартівливої пісні «Ой підемо, жінко» у виконанні Ялисоветського В.М. та Цілуйко Ю.С.

Чари української пісні

Слухачі Університету здійснили чудову подорож країною української пісні, помилувалися її барвами і красою, прийняли участь у конкурсах та вікторинах. Кожен із членів Університету володіє чудовим голосом, знає багато пісень, тому Свято української пісні пройшло емоційно і піднесено. Пісня вже четвертий рік поспіль об’єднує і згуртовує їх у велику, дружну родину.

"ВК" у PDF