Світловодський район
Суспільство

З «Вогником» у серці

З «Вогником» у серці
Світловодськ — місто талановитої молоді. Підтвердженням цьому є чимала кількість творчих колективів. Серед них і Народний самодіяльний ансамбль танцю "Вогник" (керівник Олена Макогон).
19 травня, у міському палаці культури відбувся звітний концерт колективу за участі дитячого хореографічного колективу школи мистецтв "Водограй", вокальних ансамблів "Явір", "Голубка", солістки Палацу культури Наталії Яцини та дівочого гурту "Карамель". Захід був присвячений закінченню мистецького навчального року.

Творчий звіт колективу — завжди найвідповідальніша подія в житті його учасників. І, як результат творчої, напруженої праці — яскраве дійство на сцені, вдячні оплески та відгуки глядачів. Кожен виступ артистів — це неймовірне мистецьке свято. Цьогорічний звітний концерт не став винятком, зібрав повну залу глядачів серед яких батьки танцюристів, випускники минулих років та просто поціновувачі народного мистецтва. Адже народний танець неможливо сплутати з жодним іншим видом танцю. Він відрізняється стилістикою виконання, технічним наповненням, подачею, настроєм, музикою і костюмами, передається етнічно і генетично від покоління до покоління. Тому і не дивно, що під мотиви народного танцю душа пускається в танок. До уваги глядачів танцівники підготували велику програму. Присутні мали можливість насолодитися чудовим виконанням, яскравими костюмами та цікавими номерами. Висока виконавська майстерність, яскравий акторський талант юних артистів, художня довершеність кожного танцю, барвиста палітра костюмів та багатство музичного супроводу — ось складові частини успіху ансамблю. Сьогодні народний ансамбль танцю "Вогник" відомий у багатьох містах України і підтвердженням цьому є одна з найяскравіших подій цього року у житті колективу — друге місце на Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості "Усі ми діти твої Україно"!!! Цей момент забути неможливо. Те хвилювання, позитив та шалена атмосфера щастя, яка панувала, як на сцені так і в залі, не вийде з пам’яті дітей ніколи.

Український дитячий центр "Молода гвардія", який розташований у чудовому місці України, біля безкраїх берегів Чорного моря та серед ласкавого шепоту хвиль, у м. Одеса, щозміни скликає нових друзів і VIІ тематична зміна "Україна — єдина родина!" об’єднала 1099 творчих дітей з усіх куточків України, серед яких більше 650 талановитих та обдарованих учасників фіналу ІХ Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої творчості "Усі ми діти твої, Україно!". Учасником фестивалю вперше пощастило бути і Народному самодіяльному ансамблю танцю "Вогник".

Ансамбль пройшов нелегкий шлях конкурсного відбору і мав честь представляти на фестивалі Кіровоградську область, адже у конкурсі від кожної області України приймало участь тільки по одному колективу. Розуміючи відповідальність діти старанно готувалися, тому що конкуренти були дуже сильні.

3 серпня відбулась церемонія закриття фіналу ІХ Міжнародного конкурсу-фестивалю "Усі ми діти твої, Україно!". На святі були присутні: директор Департаменту середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко; народна артистка України, громадський та політичний діяч — Оксана Білозір (з якою, до речі, "Вогник" виступав в одному номері з піснею "Доля"); виконавчий директор ІХ Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої та юнацької творчості "Усі ми діти твої, Україно!", Голова правління Міжнародної освітньо-культурної асоціації Любов Горват; генеральний директор Українського дитячого центру "Молода гвардія" Едуард Лебединський. Урочисте вітання усім учасникам фестивалю надіслала дружина Президента України Марина Порошенко, адже фестиваль відбувався за підтримки Президента України Петра Порошенка. Учасників та переможців фестивалю у листі-зверненні привітав також Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

З «Вогником» у серці

Здавалося зала завмирала під час оголошення результатів конкурсу і вибухала бурхливими оплесками на честь переможців. Не тямилися від щастя і наші діти, бо стали однією сім’єю, повірили у свої сили, набули безцінного досвіду та гідно представили свій край.

Та це результат кропіткої праці талановитого хореографа Олени Володимирівни, старанню дітей, підтримки батьків та директора міського палацу культури Ляшенко Лариси Олександрівни. Але колектив вивчає не тільки народний танець, але і сучасну хореографію. Так старша група колективу приймала участь у першості центральної України з сучасної та естрадної хореографії, яка проходила у Кременчуці, де виборов два перших і одне друге місце.

Нашим танцюристам гаряче аплодували в багатьох куточках України. Молодша група ансамблю була нагороджена дипломом І ступеню у відкритому Всеукраїнському дитячому фестивалі "Перші кроки до зірок", який проходив 15 травня у Дніпропетровську.

З «Вогником» у серці

А група ветеранів ансамблю "Вогник" разом з волонтерами була запрошена на концерт до навчальної бази морських піхотинців, що у м.Одеса. Концерт був присвячений врученню чорних беретів. Будні армійської служби завжди хочеться скрасити, подарувавши бійцям частинку домашнього тепла, турботи і любові. Музика – це гостра зброя, яка доходить до всіх сердець, до всіх людей, до серця бійця, який потім буде мати дух і зможе боротися, захистити нашу державу, захистити нашу сім’ю. А влітку група ветеранів колективу стала переможцем фольклорного фестивалю на Національному Сорочинському ярмарку, де зайняв перше місце.

Народний ансамбль "Вогник" дарує світловодцям не тільки зустріч із талановитими танцюристами, а й впевненість у тому, що культура нашого міста процвітає, а духовність і мистецтво єднають представників різних поколінь.

"ВК" у PDF