Новгородківський район
Суспільство

Науково-практична конференція в Новгородці

Науково-практична конференція в Новгородці
18 травня 2016 року відділом освіти районної державної адміністрації та районним будинком дитячої та юнацької творчості була проведена науково-практична конференція з нагоди відзначення Міжнародного дня науки.
В конференції взяли участь учні навчальних закладів району: члени та слухачі районної філії Кіровоградського територіального відділення малої академії наук України, переможці предметних олімпіад та їх педагоги-наставники. Відкрила конференцію та привітала учасників від імені голів районної державної адміністрації та районної ради начальник відділу освіти Лідія Остапчук.

В ході конференції з презентацією колективної дослідницької роботи по історії Новгородківської школи №1 «Учительські долі» учасники конференції та гості ознайомилися в музеї історії школи Новгородківського НВК, дуже цікавими і змістовними були виступи учнів-членів МАНУМ Наталії Падалки, Аліни Андрійчук, Каріни Черненко, Анни Дяченко, Катерини Смаглій та Катерини Ковальової.

На базі Новгородківського ПТУ №36 із своїми науковими роботами виступили учні-члени МАНУМ: Максим Січкар – учень Петрокорбівського НВК з темою «Проблема походження кратероподібної структури в межах села Спасове Новгородківського р-ну Кіровоградської обл.», Богдан Курись – учень Новгородківського НВК №3 з темою «Звільнення селища Новгородки від німецьких загарбників», Наталія Денісова – учениця Новгородківського НВК №1 з темою «Мотиви поетичної творчості поета-земляка П.І.Зубенка», Альона Бортняк – учениця Новгородківського НВК імені П. Ф. Козуля з темою «Історія Новгородківської школи №2: від початкової школи до навчально-виховного комплексу ім. заслуженого вчителя України П.Ф.Козуля «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий дошкільний заклад» та Владислав Позняковський – учень Великочечеліївської ЗОШ І-ІІІ ступенів з темою «Видовий склад перелітних птахів села Велика Чечеліївка та його околиць».

Про організацію роботи по участі учнів та педагогічних працівників закладів району в 2016-2017 н.р. в наскрізних науково-дослідницьких проектах по дослідженню рідного краю розповіла Марія Ляшенко, завідувач районною філією МАНУМ, керівник секції «Історичне краєзнавство».

У підведенні підсумків конференції та нагородженні взяли участь виконавчий директор обласного територіального відділення МАНУМ Світлана Філянт, начальник відділу освіти Лідія Остапчук та директор БДЮТ Наталія Квітка.

Учень 8 класу Петрокорбівського НВК Максим Січкар був нагороджений дипломом ІІІ ступеня за перемогу в обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт та дипломом учасника Новгородківської районної конференції з нагоди дня науки. Всі учні-члени МАНУМ, які представляли свої дослідницькі роботи на конференції, також були нагороджені дипломами учасників з нагоди дня науки.

Грамоти відділу освіти районної державної адміністрації та посвідчення про закінчення навчання у БДЮТ, районній філії Кіровоградської малої академії наук були вручені: Сергію Кармазіну – учню Митрофанівського НВК, Владиславу Позняковському – учню Великочечеліївської ЗОШ, Альоні Осітковській – учениці Новгородківського НВК №2 та Наталії Денісовій – учениці Новгородківського НВК №1.

"ВК" у PDF