Онуфріївський район
Суспільство

Вилами по воді

Вилами по воді
Онуфріївський парк утримувала Регіональна служба міста Кіровоград. Але після її ліквідації парк передали іншій організації.
Практично відразу надійшли листи від голови облради голові облдержадміністрації, а трохи пізніше і нам в район, мовляв організація несе збитки на утримання парку, крім того парк розташований далеко від міста Кіровоград і тому його потрібно передати на утримання Онуфріївській селищній раді. А гроші на утримання дасть «дядя з-за кордону». Мотивували це тим, що громаді кошти дадуть скоріше чим області.

Питання передачі громаді парку підіймалося на сході громадян та на сесії селищної ради. Вирішили не брати – не по кишені нам утримувати парк. Але область наполягала. Тому було прийняти таке рішення – відремонтуйте спочатку місток, що завалився та аварійну гідроспоруду, а потім побалакаємо, бо це для нашого бюджету нереальна сума.

Та коли громада нарешті здалася і вирішила брати виявилося, що передати парк Онуфріївській громаді неможливо, бо потрібно вносити зміни в існуюче законодавство. Зверталися по цьому питанню навіть до Кабінету Міністрів.

Скажіть мені шановні читачі, чи будуть змінювати Закон через один Онуфріївський парк? Колись я писав до Кабінету Міністрів про оренду ставу «Верхнього», отримав відповідь, що оренда незаконна і цим питанням буде займатися прокуратура. І не відбулося нічого абсолютно, як мені пояснили пізніше, відбулася «помаранчева» революція, в Кабінет Міністрів прийшли нові посадовці, а всі документи знищені.

Зараз можливо буде така ж ситуація. У листі губернатора є дані про те, що на Онуфріївський парк будуть виділені кошти. Є інформація, що навіть пробують взяти дозвіл на те щоб розрити дамбу і спустити воду з ставу. А я згадав, як колись у нас в районі з’явився новий очільник: він пішки обійшов селище і заглянув в парк де побачив гідроспоруду в аварійному стані. Визвав до себе двох спеціалістів і наказав гідроспоруду відремонтувати. З мішків з піском зробили тимчасову дамбу, відкачали воду і зробили доволі якісний ремонт. Це я до того, що для проведення ремонту не потрібно розривати дамбу і зливати воду зі ставу. Правда такий спосіб ремонту не дає доступу до риби…

Звичайно було б добре, якщо гроші виділять, але потрібно проконтролювати і хід виконання ремонтних робіт, бо негативний приклад, а саме приклад ставу «Селянського» у нас перед очима.

Вилами по воді

"ВК" у PDF