Знам’янський район
Суспільство

Ветеранські будні та перемоги

Ветеранські будні та перемоги
На порядку денному чергового зібрання членів ради Знам’янської міської організації ветеранів обговорювалось питання «Про підсумки роботи VII-го з’їзду Організації ветеранів України та завдання ветеранських організацій міста, селищу Знам’янка та Водяне по втіленню в життя його рішень».
З інформацією виступила делегат з’їзду Надія Марківна Демченко - голова первинної ветеранської організації дошкільних установ, яка зосередила увагу на значимості підтримки діяльності первиних ветеранських оргвнізацій: забеспечення їх приміщенням, засобами зв’язку, оргтехнікою, канцтоварами, матеріальне стимулювання ветеранського активу, передплата переодичних видань і т.д. Гасло : «Ніхто не забутий, ніким не забутий» - основа діяльності організацій при тісній співпраці з керівництвами підприємств, організацій різної форми власності.

Ветеранські будні та перемоги

З матеріалами з’їзду члени ради ознайомлені через газету «Ветеран України», яку всі отримують, тому і обговорення проходило жваво з внесенням конкретних пропозицій міському голові Сергію Івановичу Філіпенко, який приймав участь і давав відповіді на питання:

- оздоровлення ветеранів праці в лікарні відновлювального лікування;
- поновлення роботи соціальних магазинів і соціальних аптек;
- стан пільгового перевезення;
- наявність касових апаратів в оптових та інших торгових магазинах;
- збільшення послуг територіальним центром і розширення його площі за рахунок нових приміщень;
- благоустрій територій біля магазинів, інших місць масового звернення людей;
- відкриття у місті стаціонарного Будинку для ветеранів (за 4 місяці 2016 року 14 чол. знам’янчан влаштовані в інтернати області);
- лікування в міській та районій лікарнях.

Яка судьба цих установ, виходячи із фінансових можливостей і т.д. По піднятим питанням направлені листи як міськвиконкому так і міській раді для прийняття конкретних рішень по покращенні соціальних стандартів для ветеранів – знам’янчан. В обговоренні питань з’їзду прийняли участь А. Волошина – начальник управління соцзахисту населення, Н. Кучер – заступник начальника пенсійного фонду, Т. Костікова – директор терцентру.

Член президії Т. Пояркова зробила аналіз звітів роботи первинних ветеранських організацій, наголосивши увагу на участь міської ветеранської організації в липні ц.р. в обласному конкурсі-огляді співпраці з органами влади щодо захисту соціальних, правових, духовних потреб людей старшого покоління.

Знам’янська міська рада Організації ветеранів України прийняла відповідну Постанову та Звернення до керівників підприємств, організацій, підприємців міста Знам’янка по підтримці волонтерського руху.

Ветеранські будні та перемоги

Приємними хвилинами стали вручення книги «Війна у пам’яті фронтовиків – знам’янчан» дітям, онукам фронтовиків, спогади яких розміщені в книзі, але при їх житті книга ще не була надрукована.

Привітали ювілярів: Волошкову Г.І. – голову первинної ветеранської організації міжрайпрокуратури, Павленко А.В. – відповідального секретаря територіальної ветеранської організації залізничників, вручивши Подяки та сувеніри від підприємця Доценко Г.В. , за що їй щиро вдячні.

Міський голова С.І. Філіпенко подякував ветеранам за їх роботу, за небайдужість у вирішенню питань соціального захисту ветеранів, за ініціативи (одна з них: випуск книги, яку сьогодні вручили дітям, онукам, а живим фронтовикам вручено особисто вдома), за щоденну волонтерську роботу по наданню допомоги потребуючим ветеранам.

Ветеранські будні та перемоги

Сергій Іванович вручив міській ветеранській організації Грамоту за перемогу міської ветеранської організації у номінації «Краща міська громадська організація 2015 року » .

По завершенню роботи участники наради мали можливість познайомитись з новими видами послуг для ветеранів, які запроваджені в міському Територіальному центрі.

Г.О. Бабійчук - голова Знам’янської міської організації ветеранів України.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF