---
Суспільство

Перші підсумки кампанії декларування громадянами майнового стану та доходів за 2015 рік

Перші підсумки кампанії декларування громадянами майнового стану та доходів за 2015 рік
Завершилася цьогорічна кампанія декларування доходів громадян. Органами ДФС області прийнято від громадян більше 30 тисяч декларацій, що на 2,1 тисяч декларацій або 7,5відс. більше, ніж у відповідному періоді минулого року.
Сукупно громадянами задекларовано доходи на загальну суму 476,8млн.гривень.

Сума задекларованих громадянами зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб складає 33,6млн.грн., що на 5,2млн.грн. або 18,3відс. більше, ніж у відповідному періоді минулого року; по військовому збору – 5,1млн.гривень.

Доходи більше 1млн.грн. у поточному році задекларували 12 громадян області. Сукупно ними задекларовано 20,9млн.грн., визначено до сплати 747,2тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 19,8тис.грн. військового збору.

Громадянами-міліонерами задекларовано: доходи від надання майна в оренду – 3 особи; іноземні доходи – 1 особа; доходи у вигляді заробітної плати – 4 особи; спадщина – 1 особа; інвестиційний прибуток – 1 особа; інші доходи – 2 особи.

Нагадаємо, що згідно норм Податкового кодексу України граничний термін сплати задекларованих громадянами зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору – 29 липня 2016 року.

На сьогодні громадянами вже перераховано до бюджету 12,3млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 2,1млн.грн. військового збору.

Правом на податкову знижку за підсумками 2015 року громадяни можуть скористатися до кінця поточного року. Вже задекларували право на податкову знижу 514 осіб, яким за результатами проведеного перерахунку підлягає до повернення 0,6млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. Фактично повернуто з бюджету 0,3млн.грн. податку 228 особам

"ВК" у PDF