---
Суспільство

Автовласники Кіровоградщини сплатили 1,4 млн гривень транспортного податку

Автовласники Кіровоградщини сплатили 1,4 млн гривень транспортного податку
Протягом січня-квітня 2016 року від сплати транспортного податку на Кіровоградщині надійшло 1 мільйон 432 тисячі гривень.
Сплачена сума на 473,5 тис. грн. перевищила прогнозні показники. А зростання до рівня минулого року склало 510 тисяч гривень або на 55 відсотків.

В Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області підкреслюють, що сплачений транспортний податок повністю залишається на місцях, тобто зараховується до бюджетів громад.

Нагадаємо, ставка податку складає 25000 гривень на рік. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати. У 2016 році – це 1 мільйон 33,5 тисячі гривень.

Вартість автівки визначається, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, обсягу циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля. Кабінет Міністрів України затвердив Методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, яка розміщується на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку.

"ВК" у PDF