Новгородківський район
Суспільство

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"
День Перемоги – це день радості й торжества, день безсмертної слави і світлої пам’яті героїв. 8-9 травня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. 71 рік Перемоги! "Пам’ятаємо. Перемагаємо"
Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для людства була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили об’єднані нації. Ми пам’ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильними. Вона - запорука неминучості нашої перемоги. У День пам’яті та примирення ми вшановуємо героїв та вклоняємось їх світлій пам’яті. Герої не вмирають, адже вони разом з нами. Вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятатимемо.

9 травня 2016 року, в селищі Новгородка відбувся мітинг-реквієм, присвячений 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Святкова колона з державними прапорами рушила Центральною вулицею до Меморіалу Слави, де й відбулись основні заходи. Участь в урочистому мітингу взяли ветерани війни, керівництво району, селища, учасники АТО, воїни-інтернаціоналісти, представники організацій та установ, учні загальноосвітніх шкіл, студенти ПТУ № 36, новгородківці та гості селища.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Як і торік, поряд йшли сиві ветерани та молоді хлопці, які щойно повернулися із зони АТО, - герої різних часів, яких поєднує любов до рідної землі та готовність захищати її до останнього подиху.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Привітали зі знаменним святом ветеранів та учасників війни перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Краснюк, голова районної ради Олександр Горбенко, селищний голова Олександр Сириця, голова ради районної організації ветеранів України Іван Орел, представник районного парламенту дітей Євген Шпак.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

В ході мітингу голова районної організації ветеранів України Іван Орел вручив ветеранам Другої світової війни – Трояну К.М. та Момоту П.М. грамоти обласної організації ветеранів України.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Військовий комісар Руслан Вівсяний біля Меморіалу Слави вручив учасникам бойових дій в зоні АТО Сергію Проніну орден "За мужність" ІІІ ступеня, Юрію Матвієнку – медаль "Захисник Вітчизни" та побажав воїнам, щоб День пам’яті та примирення і День Перемоги стали для нас символами єднання, яке дозволить перемогти ворога.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Щирі слова вдячності ветеранам за перемогу, за звитягу та подвиги звучали від виступаючих на мітингу. Присутнім бажали міцного здоровʼя, довголіття та мирного неба.

У цей неспокійний час, коли на Сході країни ведуться військові дії, всі ми розуміємо, що мир – це найдорожче слово. Любити свою землю, свій народ, розвивати свою країну – це велика честь та обов’язок кожного громадянина України.

Сьогодні, наслідуючи приклад попередніх поколінь, славні сини України героїчно захищають нашу Батьківщину. Героїзм переможців у Другій світовій війні надихає теперішніх воїнів до нових звершень.

В цей день, керівники релігійних організацій району провели поминальні панахиди з вшанування пам’яті жертв Другої світової війни та молебні за мир і злагоду в Україні, за військовослужбовців, які в даний час захищають її територіальну цілісність.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Далі урочистості продовжились святковим концертом, у програмі якого – пісні воєнних років та хореографічні композиції на воєнну тематику у виконанні творчих колективів районного будинку культури та викладачів і учнів дитячої школи мистецтв. Номери були незабутніми, зворушливими і водночас захоплюючими, вони супроводжувалися випусканням в небо жовто-блакитних повітряних кульок, як символ Перемоги, миру та спокою на нашій землі.

"Вогонь війни - у пам’яті навічно"

Урізноманітнювали захід виставка ретро-автомобілів під керівництвом воїна – афганця Юрія Степанка; виставка районної бібліотеки "Живим уклін, загиблим - Слава"; екскурсія в музей історії району "Шляхами подвигу і слави".

В пам'ять про тих, хто не повернувся з війни, а також воїнів, які віддали свої життя, захищаючи Україну, вдячні нащадки поклали квіти до Меморіалу Слави, до барельєфів воїнів-інтернаціоналістів та воїнів АТО, вшанувавши полеглих у війні хвилиною мовчання.

По закінченню мітингу працівники селищної ради та ПТУ №36 приготували фронтовий куліш, яким пригостили ветеранів та гостей свята.

"ВК" у PDF