---
Суспільство

Торік Кіровоградщина зайняла восьме місце серед областей України за кількістю постраждалих від отруєнь дикорослими грибами та хворих на ботулізм

Торік Кіровоградщина зайняла восьме місце серед областей України за кількістю постраждалих від отруєнь дикорослими грибами та хворих на ботулізм
Такі дані Державного закладу "Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України".
За інформацією цієї установи в Україні в 2015 році зареєстровано 148 постраждалих від отруєнь дикорослими грибами, з яких 17 осіб померли. Серед регіонів країни наша область за кількістю постраждалих від грибних отруєнь зайняла восьме місце, розділивши його з Полтавщиною. Торік на Кіровоградщині зареєстровано чотири випадки отруєнь грибами з шістьма дорослими потерпілими. Двоє з них померли. Під час збору анамнезу в хворих з’ясувалося, що одна їх половина вживали невідомі гриби, а друга - молоді піддубовики, сироїжки. За заключними діагнозами четверо людей отруїлися блідою поганкою. Випадки були зареєстровані на двох адміністративних територіях - в містах Кіровограді та Олександрії.

Захворювання на ботулізм у 2015 році зареєстровано у 139 потерпілих, шестеро з яких померли. Наша область зайняла також восьме місце в країні по кількості осіб, які захворіли, розділивши його з Донецькою, Закарпатською, Харківською та Чернівецькою областями. На ботулізм захворіло четверо дорослих. Летальних випадків не було. Ботулізм був зареєстрований в Олександрійському, Олександрівському, Долинському та Вільшанському районах. У березні ц.р. зареєстровано випадок захворювання у жительки Добровеличківського району. Причиною став домашній м’ясний паштет.

Названі захворювання актуальні для нашої області. Тому обізнаність населення щодо запобігання виникненню отруєнь грибами і захворюваності на ботулізм дуже важлива. Про те, чим небезпечна бліда поганка та про її характерні ознаки, докладніше про ботулізм можна прочитати на нашому сайті в розділі «Необхідно знати», а про заходи профілактики – у розділі «Пам’ятки».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF