Олександрівський район
Суспільство

Чорний біль нашої землі

Чорний біль нашої землі
Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому.

В районній бібліотеці для дітей до 30-річчя Чорнобильської трагедії виготовлено виставку-пам’ять «На Чорнобиль летіли журавлі…» та проведено з учнями 8 класу ЗОШ №1 в читальному залі бібліотеки годину – реквієм «Чорнобильське лихо у пам’яті дитячій».

Для учнів 6А класу НВК №2 бібліотекар Людмила Онда провела годину – реквієм «Чорнобиль! Його забути не дозволяє майбутнє». Крім того всі відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитись з інформ-досьє «Чорна трагедія на кольоровій землі», підготовлене бібліотекарем читального залу Світланою Баклан.

Доля нашої днини після Чорнобильської катастрофи сумна і нелегка, але все дається в порівнянні. Щастя нашої днини в тому, що ми живемо, а ті, що могли ніколи не народитися після 1986 року, народились, живуть і вчаться творити прекрасне.

"ВК" у PDF