---
Суспільство

На Кіровоградщині платники перерахували майже 36 млн грн за користування водою та надрами

На Кіровоградщині платники перерахували майже 36 млн грн за користування водою та надрами
У Кіровоградській області нараховується 1688 платників рентної плати за спеціальне використання води, які за І квартал поточного року перерахували до бюджетів усіх рівнів 5 млн. гривень. Ця сума рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами.
Також протягом січня-березня Кіровоградськими платниками спрямовано до зведеного бюджету 30,8 млн.грн. рентної плати за користування надрами, в тому числі до державного бюджету перераховано 23 млн.грн. та до місцевих бюджетів – 7,8 млн. гривень. У нашому регіоні налічується 564 платника, які здійснюють сплату за користування надрами для видобування корисних копалин.

З метою забезпечення повного обліку платників рентної плати за користування надрами фахівці фіскальної служби проводять звірки переліків суб’єктів господарювання, яким видано спецдозволи на користування надрами та дозволи на спеціальне водокористування з переліком платників, які надають до органів ДФС податкові розрахунки.

Якщо протягом шести місяців суб'єкти господарювання не сплачують або платять рентну плату у неповному обсязі, вони можуть бути позбавлені дозволів на спеціальне водокористування та користування надрами для видобування корисних копалин.

"ВК" у PDF