---
Суспільство / Інтерв’ю

Донецький медичний національний університет зацікавлений у розвитку на Кіровоградщині

Донецький медичний національний університет зацікавлений у розвитку на Кіровоградщині
Скільки кіровоградських студентів готові набрати цьогоріч на перший курс навчання, де вони мешкатимуть, які перспективи їхнього працевлаштування у майбутньому – про це і не тільки почули сьогодні журналісти під час прес-конференції першого проректора Донецького медичного національного університету професора Петра Кондратенка та завкафедрою судової медицини вишу Олександра Герасименка.
Як відомо, на Кіровоградщині, що потерпає від браку медичних кадрів, нарешті з’явиться філія медуніверситету. Донецький національний медичний університет планує набрати 500 першокурсників із числа випускників наших шкіл та ще 200 іноземців.

Уже відбулися перемовини з Національною поліцією України, яка передає частину приміщення колишнього юридичного інституту на баланс Міністерства охорони здоров’я України. Саме там і навчатимуться майбутні медики.

«Не секрет – наш заклад один із провідних вітчизняних вишів. Ще донедавна ми були першими – серед медичних університетів і четвертими серед вишів східного регіону, займали 13 сходинку в рейтингу вищих навчальних закладів України в цілому», – поінформував Петро Кондратенко.

До війни у закладі навчалося близько шести тисяч студентів та працювали 1100 чоловік викладацько-професорського складу. Події дворічної давнини внесли значні корективи й у розвиток університету, і в його дислокацію. Нині Донецький медичний національний університет навчає студентів у Краматорську, в Маріуполі, інших містах-супутниках, що розташовані за лінією фронту.

«Ми зацікавлені у розвитку, – каже Петро Кондратенко, – Тож, до 1 вересня мусимо чимало зробити, аби й у вашому місті повноцінно функціонував філіал нашого університету. Нині працюємо над підбором кадрів, рекламою, створенням матеріально-технічної бази тощо. Важливо, забезпечити процес усім необхідним, скажімо, кафедра анатомії потребує специфічного оснащення: паралельно вирішуємо різнопланові питання».

Уже в травні до Кіровограда мають завітати завідувачі кафедрами Донецького медичного національного університету. Вони на місці вивчатимуть проблеми і розв’язуватимуть їх.

«Плануємо, що вони зустрінуться в цей час із кіровоградськими викладачами, котрі на початковій стадії погодяться викладати у нашому виші за сумісництвом», – повідомив Петро Кондратенко.

А його колега Олександр Герасименко висловив сподівання на підтримку Кіровоградських колег, котрі вже забезпечені житлом.

Представники Донецького медуніверу вважають своїм обов’язком зберегти традиції викладання, притаманні саме їхньому закладу, зберегти його методику викладання.

А в тому, що в Кіровограді вдасться набрати на навчання 500 першокурсників вони навіть не сумніваються.

«Наші дипломи визнані в 56 країнах світу, – констатував Олександр Герасименко. – Важко назвати державу, де б не працювали наші фахівці. А це – найкраща реклама».

Нагадаємо, у суботу, 23 квітня, о 12.00 в обласній філармонії відбудеться День відкритих дверей Донецького медичного національного університету. Запрошуються випускники шкіл та їхні батьки.

"ВК" у PDF