Новгородківський район
Суспільство

Не лише гра!

Не лише гра!
Днями у Новгородківському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті пройшов «Брейн-ринг» серед знавців Правил дорожнього руху (ПДР). За перемогу боролися команди учнів десятих класів, що навчаються в закладі з усьогорайону.
Педагогічний склад Новгородківського МНВК прагнув у такий спосіб узагальнити та систематизувати знання, отримані під час навчання правилам дорожнього руху; допомогти знаходити і виправляти помилки у життєвих ситуаціях на дорогах; мобілізувати пам'ять учнів та швидкість реакції; розвивати бажання досягати поставленої мети; виховувати почуття відповідальності за свої вчинки, обережність, розсудливість.

Для майбутніх водіїв форма проведення «Брейн-ринг» була обрана не випадково, адже в цій грі самих знань для перемоги недостатньо: необхідна ще й швидка реакція та кмітливість. Для забезпечення цих умов в навчального закладі використовується електронна система, яка фіксує натискання кнопки з точністю до мілісекунди. Крім того, через призму гри учні краще сприймають та запам'ятовують матеріал.

За традицією цього року в конкурсі приймало участь вісім команд. Змагання відкрив директор закладу Сергій Кравченко. Він привітав учасників змагань, а також побажав успіхів та значних досягнень як в даному турнірі, так і в подальшому житті. З легкої руки Сергія Борисовича після жеребкування й розпочалась сама гра.

Команди змагалися із запалом, звичайно ж, хвилювалися, адже кожен хотів перемогти. Після трьох етапів змагання у підсумку найобізнанішою і найшвидшою виявилася команда з цікавою назвою «Газіки» (смт Новгородка), в яку входили Єнакі Віталій – капітан команди та його соратники по команді: Жук Анна, Кунерт Анна, Тимченко Євгенія, Степаненко Сергій,– вони й отримали головний трофей змагань: залік з ПДР.

У запеклій боротьбі другу сходинку у турнірі посіла команда «Драйв», капітан команди – Лікаренко Дарія (с. Новоандріївка) та її учасники Кравченко Андрій, Школа Артур (с. Білозерне), Люшина Єлизавета, Мірошніченко Анастасія (с. Новоандріївка).

Третє місце здобула команда «Шумахери» на чолі з капітаном Чигрин Катериною (с. Верблюжка), до складу якої входили: Янченко Каріна, Решетняк Яна, Івашків Анна (теж с. Верблюжка), Вербовий Сергій (с. Митрофанівка).

Варто відзначити, що всі учасники цьогорічного «Брейн-рингу» продемонстрували високий рівень знань ПДР, хоча питання ведучого подекуди були доволі складними. Та долю перемоги вирішувала не лише знання, а й ерудиція і швидкість гравців.

Працівники Новгородківського МНВК впевнені, що досвід, отриманий під час змагань, стане в нагоді підростаючому поколінню і, завдяки цьому, кількість зразкових пішоходів та водіїв значно зросте.

"ВК" у PDF