Знам’янський район
Суспільство

Навчання захисту життя - вимога сучасного світу

Навчання захисту життя - вимога сучасного світу
Життя людини - найцінніша річ у цьому світі. Нажаль, саме людина винайшла безліч способів знищувати собі подібних, створювати ситуації, які є загрозою для нашого здоров’я і життя! Тож вміння захистити себе від складних та загрозливих життєвих обставин є дуже важливим як для дорослих, так і для дітей.
Саме тому щовесни в навчально-виховному комплексі «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 - ліцей» відбуваються навчання з цивільної оборони.

Цього року заходи Тижня безпеки життєдіяльності «Цивільний захист - це не жарти, треба всім про нього знати» та Дня цивільного захисту відбувались за співпраці з Державною пожежно- рятувальною частиною № 18 в особі інспектора Юрія Шмалька та Знам’янською міською організацією Червоного Хреста України.

З метою прищеплення учням основних правил техногенної безпеки та навчання їх діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій класними керівниками 1-11 класів були проведені тематичні години спілкування та бесіди на теми: «Будь уважним», «Правила безпеки», «Твоя безпека залежить від тебе» тощо.

Педагогами –організаторами Гуртовою І.С. і Соколовою А.С. організовано і проведено вікторину «Щоб у радості зростати, лиха слід не допускати», Єдиний радіоурок «Багато знати – вміло діяти», практичне заняття для учнів «Як стати супергероєм ?», відеолекторій «Знати, щоб передбачити, передбачити , щоб вижити», конкурс малюнку на асфальті «Україна: людина і природа. Ні - надзвичайним ситуаціям».

Навчання захисту життя - вимога сучасного світу

Соціальний педагог Любов Данільченко провела з учнями групи ризику індивідуальні бесіди на тему «Подорож у місто небезпек».

Бібліотекарі НВК Наталія Мостова і Алла Романова оформили виставку тематичної літератури та провели усний журнал на тему «Тероризм - глобальна проблема людства».

В ході Єдиного Дня Цивільного захисту було відпрацьовано дії за сигналом оповіщення «Надзвичайна ситуація», проведено загальну лінійку, присвячену Дню Цивільного захисту та діяльності Товариства Червоного Хреста України.

Учителі «Основ медичних знань» Любов Данільченко та «Захисту Вітчизни» Павло Каганков влаштували показові виступи старшокласників, щоби познайомити учнів НВК з типами пов’язок, правилами їх накладання, а також транспортуванням потерпілого і правилам користування засобами індивідуального захисту органів дихання.

До вихованців закладу звернулась голова Знам’янської організації ТЧХУ Тетяна Котинська, яка відзначила активних учасників Тижня.

Наприкінці заходу ми нагадали дітям, про необхідність володіння навичками безпечної поведінки та готовністю завжди прийти на допомогу тим, хто її потребує.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF