Онуфріївський район
Суспільство

Створення бюро правової допомоги – реальна можливість безоплатної правової допомоги за місцем проживання

У зв’язку з реформуванням територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні на базі ліквідованих районних управлінь юстиції з 1 липня 2016 року повинні запрацювати бюро правової допомоги.
На території, яку обслуговує Олександрійський місцевий центр з надання БВПД бюро правової допомоги будуть утворені в м.Світловодську, м.Знам’янка, смт. Онуфріївка, смт. Петрове, смт.Олександрівка.

Як показала практика перших 9-ти місяців роботи місцевого центру за отриманням правової допомоги звернулося 1298 громадян, із яких 70% потребували лише первинної правової допомоги і лише 30% знадобилася вторинна. Практично неможливо розділити надання первинної і вторинної правової допомоги. Тому бюро правової допомоги надаватимуть всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має право на неї за законом. В складі кожного бюро будуть працювати фахівці юристи, які безпосередньо надаватимуть правові консультації громадянам з усього спектру правових питань та займатимуться прийомом звернень громадян про отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних судових спорах.

Крім цього, такі бюро будуть обладнані комп’ютерами, під’єднаними до мережі інтернет, з відповідним програмним забезпеченням, через які будь – яка особа зможе отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Це створить для людей реальні можливості реалізувати свої права безпосередньо за місцем проживання.

"ВК" у PDF