---
Суспільство

Рівень виробничого травматизму в області з початку року зріс у 2,3 рази

Рівень виробничого травматизму в області з початку року зріс у 2,3 рази
14 квітня відбулася спільна прес-конференція начальника Управління Держпраці в області Сергія Подорожного та голови Федерації профспілок в області Максима Баланенка. Керівники територіальних органів обох відомств привернули увагу журналістів до питання безпеки праці.
Сергій Подорожний проінформував, що протягом I кварталу поточного року Управлінням проведено 363 превентивні заходи, в тому числі і спільно з профспілками. Спрямовані на профілактику правопорушень та забезпечення охорони праці і планові та позапланові перевірки підприємств, установ, організацій за зверненнями громадян. Однак, рівень виробничого травматизму в області з початку року зріс у 2,3 рази. Смертельно травмовано трьох працівників. На жаль, не всі ще керівники серйозно ставляться до безпеки праці, вкладають кошти у засоби захисту на виробництві.

Управлінням проведено161 перевірку на 155 підприємствах, установах та організаціях з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів. Встановлено, що майже 95 % роботодавців порушують трудове законодавство: 60% порушень стосуються оплати праці, інші - тривалості робочого часу, надання відпусток тощо. Непросто приймати рішення і про накладення значних штрафів згідно з новоприйнятою постановою Уряду за порушення законодавства про працю та зайнятість. У зв’язку з цим Сергій Подорожний закликав журналістів максимально привернути увагу читацької та глядацької аудиторій до порушених питань, які є ще й чинниками стресових ситуацій, та заходів з відзначення Дня охорони праці – 28 квітня.

У цей день, зазначив Максим Баланенко, відбудеться урочисте підбиття підсумків конкурсу серед роботодавців, які вкладають найбільше коштів в охорону праці.

Рівень виробничого травматизму в області з початку року зріс у 2,3 рази

Керівник обкому профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Козлова зосередила увагу на професійних захворюваннях медиків.

"ВК" у PDF