---
Суспільство

За 3 місяці від бізнесу Кіровоградщини до зведеного бюджету надійшло понад 1 млрд. грн податкових платежів

За 3 місяці від бізнесу Кіровоградщини до зведеного бюджету надійшло понад 1 млрд. грн податкових платежів
За підсумками І кварталу 2016 року бізнес регіону перерахував до зведеного бюджету 1 мільярд 39 мільйонів гривень податків та зборів.
При цьому темпи наповнення бюджетів усіх рівнів випередили минулорічні показники на 42%. В абсолютних цифрах це становить більше на 309,5 млн.грн. по відношенню до рівня минулого року.

Загалом державний бюджет отримав від підприємницької громади області 452,5 мільйони гривень податкових надходжень. Темп росту по відношенню до показників минулого року склав 135,5%, або 118,5 млн. гривень.

Основним бюджетоформуючим сегментом державної казни в нашому регіоні традиційно залишається податок на додану вартість, який досяг сумарного показника у розмірі 187,7 млн. грн., другу позицію посідає податок на доходи фізичних осіб – 111,2 млн. грн., третє місце займає податок на прибуток підприємств – 75,7 млн. гривень.

Бюджети територіальних громад Кіровоградщини з початку року наповнились на 586,5 мільйонів гривень. Це більше на 48 відсотків по відношенню до минулого року, або на 191 мільйон гривень.

На позитивне наповнення місцевих бюджетів суттєво вплинули надходження з податку на доходи фізичних осіб, якого надійшло 320 млн.грн. та земельного податку – 107,7 млн. гривень. Свої бюджетні плюси приніс місцевим громадам і єдиний податок, якого сплачено у сумі 76,9 мільйонів гривень.

"ВК" у PDF