---
Суспільство

У Знам’янці відбулася Всеукраїнська акція «Велика Українська Хода»

У Знам’янці відбулася Всеукраїнська акція «Велика Українська Хода»
1 квітня 2016 року у місті Знам’янка пройшла Всеукраїнська акція «Велика Українська Хода», організатором якої виступила член ради київського Майдану Катерина Валевська.
В центрі міста, біля міського Палацу культури були розташовані прапори України з різних міст. До цих прапорів додався і 148-мий прапор з надписом Знам’янка, де всі бажаючі могли поставити свій особистий підпис та вшанувати пам ять героїв Небесної сотні.

Першими підписали прапор примирення: міський голова Філіпенко Сергій Іванович, перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зіньковська Ірина Валентинівна та депутати Знам’янської міської ради.

Сергій Іванович подякував Катерині за її небайдужість до подій, що відбуваються в Україні та побажав наснаги у такій благородній справі.

У Знам’янці відбулася Всеукраїнська акція «Велика Українська Хода»

«Велика Українська Хода» почалася ще 14 вересня з київського Майдану. ЇЇ метою стало вшанування пам`яті жертв Революції гідності та АТО, пронесення через всю Україну духу патріотизму. Організатори йшли від міста до міста, від села до села, приєднуючи українські прапори заради миру та перемоги нашої держави.

Катерина Валевська, організатор акції, майже чотири місяці подорожує українськими містами. І у кожному з них волонтер і організаторка "Великої української ходи” поповнює свою колекцію прапорів, яка символізує єдність України. Там з місцевими активістами підписує прапор і зв’язує його прапором із попереднього міста. Таким чином об’єднує Україну по-своєму і не дає забути про Небесну сотню.

Своєю ж кінцевою точкою Катерина Валевська називає м.Київ. Тут вона хоче створити музей, що стане хранилищем для зібраних нею прапорів і багатьох унікальних речей, що приносять рідні героїв Небесної сотні й учасників АТО

"ВК" у PDF