Олександрівський район
Суспільство

Всеукраїнський тиждень дитячого читання пройшов на Олександрівщині

Всеукраїнський тиждень дитячого читання пройшов на Олександрівщині
В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. В цей час всі бібліотечні заклади особливо цікаві своїми формами роботи. Не виключення і наша Олександрівська районна бібліотека для дітей.
В бібліотеці з 21 березня проходив тиждень дитячого читання. Відкрився Тиждень читання театралізованим літературним святом «Забавні пригоди на Книжковій планеті», учасниками якого стали учні 3А класу НВК №2 (класний керівник Дубинюк Ліля Миколаївна)

В рамках Тижня дитячого читання з учнями 9Б класу НВК №3 проведено інтернет – годину “Книга незвичайна – книга віртуальна”, а для учнів 4 класу ЗОШ №1 бібліотекарі підготували та провели лялькову виставу «Чарівний ключик в країну Книги».

Оскільки, проведення Тижня співпадає з Міжнародним днем театру (27 березня) працівники бібліотеки вирішили присвятити один з днів – Театру.

Вихованців дошкільного закладу «Світлячок» запросили на урочисту казкову театральну «Посвяту дошкільників у читачі». Дошкільників на святі радо вітала Королева книг зі своїми героями Буратіно, Бабою Ягою, лікарем Айболитом, Зайчиком. Перетворившись на акторів, бібліотекарі з маленькими читайликами подорожували книжковим Королівством, відгадуючи загадки, складаючи казкові пазли. На закінчення вистави діти склали урочисту обіцянку юного читача.

Всі учасники порадували бібліотекарів своїми здібностями та кмітливістю, знаннями, а головне бажанням читати та пізнавати нове. А в кінці свята Королева Книги урочисто вручила кожній дитині цукерку з прикріпленим рекламним флаєром – запрошенням до бібліотеки.

Крім того, протягом Тижня дитячого читання для своїх юних користувачів бібліотечні працівники провели ряд публічних заходів: гра – тренінг «Книга створює людину», бібліоарена «Велике книгоплавання», конкурс малюнків «Моя бібліотека».

"ВК" у PDF