Новгородківський район
Суспільство

Краю наш, тебе ми прославляємо!

Краю наш, тебе ми прославляємо!
25 березня на сцені районного будинку культури відбувся великий концерт творчих колективів та солістів Кіровоградської обласної філармонії «Краю наш, тебе ми прославляємо» під патронатом голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка.
Минулої п’ятниці до Новгородки завітав лауреат Міжнародних конкурсів та фестивалів, володар Гран-прі Міжнародного фестивалю "Квітнева весна", лауреат премії ім. І. Микитенка Академічний театр музики, пісні і танцю "Зоряни" Кіровоградської обласної філармонії. Художній керівник колективу – народна артистка України Антоніна Червінська, головний диригент – заслужений працівник культури України Микола Кваша, балетмейстер – заслужений артист України Геннадій Маяраш.

«Зоряни» – колектив, з творчістю якого знайомі глядачі близького та далекого зарубіжжя, їхній гастрольно-фестивальний маршрут – це майже всі міста України. Колектив побував у двадцяти країнах світу.

Перед початком концерту до присутніх звернувся директор Кіровоградської обласної філармонії Микола Кравченко. Він привітав усіх присутніх та побажав отримати задоволення від побаченого.

Сказати, що це був чудовий концерт — це нічого не сказати. Виступ цього всесвітньо визнаного і відомого на всю Україну колективу треба було просто бачити. Тож всі, хто прийшов на цей концерт, були просто вражені несказанною майстерністю артистів і колоритом українських народних костюмів. Артисти танцювали, як останній раз в житті. Кожен номер глядачі сприймали бурхливими оплесками і вигуками: "Молодці!" і "Браво!"

Чудова українська народна пісня може викликати радість і смуток, сльози і усмішку, вона нікого не залишає байдужим, змушує переживати, бентежить душу. Такий же колоритний і український танець. Протягом всього концерту зал жив в одному емоційному пориві. Неодноразово, під окремі композиції, глядачі в залі піднімались, таким чином висловлюючи артистам своє захоплення.

Багатьох, якщо не всіх присутніх глядачів, полонила віртуозна гра артистів на різноманітних музичних інструментах, чарівний голос солістів, зворушливе та проникливе виконання поезії Володимира Сосюри «Любіть Україну» ведучою концерту, запальні українські танці з нейморвіними – майже акробатичними елементами. Концертну програму неможливо, та, мабуть, і не варто описувати – все це треба було бачити!

Переконана, що у багатьох куточках світу, де побували артисти, їх приймали так само тепло, як і у Новгородці, щедро нагороджуючи аплодисментами, адже творчість подібних колективів через музику, танці, пісні не лише дарує хороший настрій та позитивні емоції, а й передає велич, красу і безмежний талант нашого народу.

На гостинній Новгородківській землі талановитих гостей вітали: перший заступник голови Новгородківської райдержадміністрації Сергій Краснюк та приватний підприємець Олександр Литвин. У нагороду від них артисти отримали корзину квітів та найщиріші слова подяки з запрошенням приїжджати ще до нас і радувати людей своїм талантом. Після їх виступу слово знову тримав директор Кіровоградської обласної філармонії Микола Кравченко та заступник директора з комерційної діяльності Оксана Буртова.

Вони в свою чергу теж подякували керівництву району, начальнику відділу культури, туризму та культурної спадщини Лілії Бойко за підтримку у організації таких заходів. Сільським головам — за організацію підвозу людей із сіл та всім тим, хто допоміг з придбанням квитків на концерт. Та особливу вдячність вони присвятили глядачам. Адже як зазначив Микола Кравченко: -— «Можна піти зі сцени під стук своїх власних каблуків, що є найгіршим для артиста, а можна піти ось так, як пішли сьогодні – під гучні оплески, вигуки «Браво!» та «Приїжджайте ще!». Люди, які проживають в обласному центрі, є не такими спраглими до культурного мистецтва. Там вони вже як-то кажуть і наїлися, і напилися, надивились і навідчувались. А в сільській місцевості це буває, на жаль, набагато рідше. Тому й глядачі тут завжди привітніші та щедріші на оплески і емоції».
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!
Краю наш, тебе ми прославляємо!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF