Онуфріївський район
Суспільство

Щаслива родина – міцна країна

Щаслива родина – міцна країна
23 березня 2016 року на базі Онуфріївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дудніка І.В. було проведено засідання круглого столу з прийомними батьками та батьками - вихователями на тему: «Щаслива родина – міцна країна».
У заході взяли участь: директор РЦСССДМ В.Б.Фірсова, головний спеціаліст Н.О. Білан, прийомні батьки та батьки-вихователі.
З метою проведення просвітницької роботи для батьків були залучені спеціалісти установ та організацій району:
Похила Л.В. – завідувач сектору з питань сім’ї відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення УПСЗН;
Стеценко Л.В. – лікар – стажист - інфекціоніст ЦРЛ.

Щаслива родина – міцна країна

З вступним словом перед батьками виступив перший заступник голови РДА Дуднік І.В. Він подякував присутнім батькам за те, що вони виконують таку важливу і благородну справу, як виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні батьки відкрили своє серце та віддають свою любов, увагу та сімейне тепло дітям, які з різних причин втратили свою сім’ю.

Щаслива родина – міцна країна

Ігор Валерійович відповів на запитання задані йому прийомними батьками стосовно запланованої реорганізації шкіл району, підвезення дітей до шкіл, харчування дітей пільгових категорій в загальноосвітніх закладах.

Перед присутніми виступила Похила Л.В. щодо виконання Закону України « Про протидію торгівлі людьми» та переглянуто і обговорено відеофільм « Жива людина на «запчастини».

Стеценко Л.В. провела просвітницьку бесіду «Профілактика ВІЛ/ СНІДу та захворювання на туберкульоз у дітей та дорослих». Людмила Василівна навела статистичні дані про дані захворювання в Онуфріївському районі, розповіла про профілактичні зчеплення для дітей та відповіла на запитання прийомних батьків та батьків-вихователів.
Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Фірсова В.Б. ознайомила батьків зі змінами в законодавстві з питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
В ході засідання круглого столу прийомні батьки та батьки-вихователі поділилися своїм досвідом у вихованні дітей, їх успіхами та досягненнями.

"ВК" у PDF